Пиано рецитал на Фуджико Хеминг със специален гост Васко Василев

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

Изненадващи 4 концерта на японската легенда на пианото Фуджико Хеминг със специалното участие на Васко Василев в 4 града в България:

08/01 – камерна зала България, София 10/01 – зала към АМТИИ, Пловдив 12/01 – зала „Катя Попова“, Плевен 14/01 – зала „Христо Цокев“, Габрово

 

Входът за всички концерти е свободен – до изчерпване на местата в залата.

 

Фуджико Хеминг (Fujiko-Hemming.com) е eдна от най-успешните съвременни представителки на японското клавирно изкуство. Известна е с брилянтната си техника и музикалност. 

Родена е през 1932 г. в Берлин. Започва да свири от дете под ръководството на майка си. Завършва образованието си в Япония, родината на майка й. Баща й е с руско-шведски произход. 

Дебютният си албум „La Campanella“ издава през август 1999, който е продаден в 900 хиляди копия, което е необичайно за компактдиск с класическа музика. Този албум и албумът „Ноктюрно Шопен“ получават японската награда „Златен диск“ през 2000 и 2001.

Фуджико Хеминг продуцира 20 изключително продавани компактдиска с класическа музика.

През 2002 г. е първото й европейско турне с девет концерта в седем държави. В него пианистката солира на оркестър „Ламурьо“, с диригент Ютака Садо в Париж.

Следва покана за 16 концерта с Московската филхармония под диригентството на Юрий Симонов, които я превръщат в звезда от най-висок ранг.