10 причини да тренираш

7
Добави коментар
neovin
neovin

1. ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИТЕ

Редовната физическа активност ускорява метаболизма и поддържа този висок ритъм дълго след това. Мислете прогресивно – горите калории не само по време на тренировка, но и доста часове след това (важи особено за тренировките с тежести).

2. ПРЕМАХВАНЕ НА СТРЕСА

Проведени са изследвания, които показват, че хората, занимаващи се със спорт, успяват да се справят по-добре със стреса на работното място и са по-малко податливи на депресии и меланхолия като цяло.

3. ПРЕВЕНЦИЯ НА ДИАБЕТА

Всекидневните тренировки имат пряк положителен ефект върху инсулиновата чувствителност, с което съдействат за профилактика на диабета и осъществяват контрол върху стойностите на кръвната захар.

4. ИЗВАЯНА ФИГУРА

Замисляли ли сте се как би изглеждало Вашето тяло, ако комбинирате диета с тренировки? Нека ви попитаме директно – какво предпочитате: нагъната, висяща и полюшваща се кожа или стройно тяло с добър мускулен тонус?

5. ПО-ДОБЪР СЪН

Редовните физически упражнения осигуряват по-дълбок и спокоен нощен сън. Желателно е да оставите все пак поне 2 часа време за отдих на тялото след тренировка, преди да се отправите към спалнята.

6. ПО-ГЪВКАВИ И ПО-ПОДВИЖНИ СТАВИ

Тренировките повишават костната плътност, правят ставите по-гъвкави и по- подвижни, което осигурява по-качествен и пълноценен живот.

7. ПО-МАЛЪК РИСК ОТ РАК НА ГЪРДАТА

Изследвания посочват, че тренировките могат да понижат с близо 40% риска от рак на гърдата при жените.

8. ПО-СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

Редовните тренировки повишават способността на тялото да се бори със свободните радикали, а чрез потта, организма успява да изхвърли токсините, които в противен случай могат да доведат до различни болести и инфекции.

9. УКРЕПВАНЕ НА  ГЪРБА И ЛУМБАЛНАТА ОБЛАСТ

Над 50% от жените около 30-годишна възраст страдат  от болки в кръста. През периода на бременността обаче, този процент скача до 70%. Тренировките във фитнеса могат да ви помогнат да изградите т.нар. „поясен корсет”, като заздравите мускулите в средната секция на тялото, с което значително ще намалите вероятността от по-нататъшни травми и усложнения.

10. ПО-ДОБЪР СЕКС

Физическата активност усилва кръвотока в цялото тяло, а e факт, че физически активният човек се чувства много по-комфортно в своето тяло и има много по-добро самочувствие като цяло.

 

Необходимо ли ви е да четете още…?