Модни изцепки на работа

4
Добави коментар

Работата изисква професионализъм, а в бизнеса професионализмът се определя и от умението да се обличате подходящо за работа. Мъжете често обаче правят истински модни изцепки, когато решават какво да облекат или да си купят за работа. Ще изброим най-явните и неприемливи грешки в бизнес облеклото:
Виснали панталони
Ако панталоните ви са виснали (а същото може да се каже и за прекалено тесните кройки), ще увисне и вашият имидж на професионалист. Ако не можете да си намерите в магазина подходящ панталон, който да пасва идеално на фигурата ви, не забравяйте, че все още съществува професията шивач. Със сигурност има такъв и във вашия град. Потърсете неговите услуги.
Раница
Ако носите раница, ще изглеждате като незрял ученик или още по-зле – като хипи. Хубаво е да се подмладяваме и да имаме волен дух – но не и в света на корпорациите. Тук се изисква зрялост и стабилност – за целта ще ви послужи изискано куфарче или кожена чанта.
Дрънкулки
Ако обичате да носите бижута, носете ги извън работно време. Ако отивате на бизнес среща, ненужните аксесоари като пръстени, синджири, обеци и т.н. само ще подскажат на партньорите ви колко сте невежи за бизнес етикета. Достатъчен е един стилен часовник и евентуално копчета за ръкавели.
Миризма-убиец
Да оставим настрана миризмата на пот – това сигурно ви е ясно. Също толкова голяма изцепка обаче е да се напарфюмирате със сто тона силен парфюм, колкото и любима да ви е миризмата му! Употребявайте миризмите с мярка – две-три напръсквания са достатъчни.
Кофти обувки
Ако някой ден ви домързи и решите, че днес можете да минете и с маратонки… помислете пак. Вярно е, че отнема малко време да излъскате кожените си обувки и че те са малко по-неудобни от маратонките, но да се появиш на събрание или бизнес среща по маратонки – пък било то от кожа и черни – е недопустимо! Сандали и чехли също са напълно неприемливи за офиса. Затова избирайте внимателно обувките, с които ще ходите на работа – те трябва да са удобни и проветриви.