Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » ПЛОД ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ТЕЛЕСНИ МАЗНИНИ-ЛИЧИ

37
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
Плодът на китайското дърво Ли-чи(Litchi chinensis) е на път да стане най-новият суплемент за изгаряне  на телесни мазнини.
Плодът се състои от тънка кафява обвивка и бяла месеста част с една костилка в средата.
Личи е дребен екзотичен плод, отличаващ се с приятен аромат и вкус.
 
Ли-чи е богат на:

на хранителни фибри,

има ниско съдържание на калории,

не съдържа наситени мазнини или холестерол, което го прави полезен плод за отслабването и поддържането на здравословно тегло.

Олигонол-установено е, че съставката има антиоксидантни и противовирусни свойства. 

витамини В-комплекс, като тиамин, ниацин и фолати. Тези витамини са от съществено значение за обмяната на въглехидрати, протеини и мазнини.

витамин С, който е важен за поддържането на имунната ни система.

източник на минерали, като калий и мед.
Калият има роля за поддържане на електролитния и киселинния баланс в организма. Помага за контролиране на кръвното налягане, като по този начин предлага защита срещу инсулт и коронарни сърдечни заболявания.Медта е необходима за производството на червени кръвни клетки.
 
Litchi  е използван като:
Японски учени са установили напоследък, че екстракт от плода :
 
Осемнайсет мъже и жени вземали 200 мг екстракт от плода Ли-чи или плацебо в течение на 10 седмици, без да спазват специална диета или упражнения.
Установено било намаление  на телесното тегло, обиколката на талията и намаление на подкожните мазнини и на тези около вътрешните органи.
Смята се, че това се дължи на повишеното количество адипонектин — хормон, освобождаван от мастните клетки, който стимулира намалението на телесните мазнини