Ново поколение бордове?

20
Добави коментар

English & Български & Deutsch
——————————————————————–

Чудели ли сте се защо бордовете се различават само по цвят и картинки, а не по определна форма? (изключваме принципните 3 всеизвестни форми) Чудели ли сте се защо може един продукт като четката за зъби да има толкова себеподобни братя, а сноуборда не?
Ако тези въпроси или подобни на тях, поне веднъж са ви минавали през главата, значи обезателно ще сте любопитни да прочетете за иновация като тази…

Cheetah Ultra Sports са тези, които казват “НЕ” на сивото ежедневие и “ДА” на новите идеи!
Защо телефоните да имат iPhone, колите – Батмобила, а сноуборда нищо? – това е Въпросът!
А отговора, го създават именно те. Кръщават го – the Whip.

The Whip e по-бърз, по-маневрен, канти по-добре, по-лек, мята се по-високо, каца по-меко… Няма опасност автоматите да ти задират в снега. Всичко се случва леко и плавно – новаците се учат по-лесно, протата сцепват още по-бясно.
Звучи невероятно, но и невероятно изглежда!
Най-интересното при този борд е, че реално автоматите не седят на дъската, а над нея.Това е така, именно заради другото необичайно нещо – отвора в средата на дъската.

Логиката е проста: по-малко основа => по-малко триене със снега => по-бърза дъска.Според създателите, същият отвор дава не само бързина, но и по-голяма стабилност на сноубордиста, както и по-добра маневреност на дъската.

Що се отнася за т.н. “Spider Back Suspension (SBS) decks”, това са паякообразните елементи от дъската, изнесени над отвора, където се захващат автоматите.Благодарение на материала и формата им, те играят основна роля в някои от най-готините умения на борда – “РОР” ефекта (скок ефекта ), “LAND” ефекта (ефекта на приземяване). “Краката” на SBS-a, играят роля на амортисьори, които обират вибрациите и омекотяват приземяването.
Факта, че сноубордиста седи по-високо от дъската/земята, води основно до три неща – (1-во) ще трябва да се поупражнявате, докато хванете добре баланса, но като го хванете, ще забележите, че (2-ро) кантването ще е в пъти по-лесно и (3-то) шанса да задерете автоматите в снега е нищожен.

Звучи доста яко, но има няколко недостатъци…
Като номер 1но цената: $1899
Както сигурно сте се досетили, този борд няма никакви шансове в пудрата… ще потъне заедно с вас, като пирон в… пудра. Друг недостатък е – не добър избор за джибинг…

Резюме:
Дъската звучи зверски яка.Дизайна е жесток, данните също. Но по мое лично мнение, тук има нещо много дървено… и бая нереално. Oставям преценката на вас!
Бомбастична иновация или наивна измишльотина? Какво мислите вие?

Ако сте фенове: CUS Facebook Group