Здрава кожа зимата видяна 2023 коментари 0

2
Добави коментар
yApple

Зимата не е най-благоприятния сезон за кожата.

Какво трябва да ядем, за да остане тя здрава и красива и как да поддържаме кожата на ръцете си?

Допълнения към менюто

– Витамин С. Научно доказано е, че хората, които ядат богати на витамин С зеленчуци и плодове, имат по-малко бръчки. Така че наблегнете на портокалите, грейпфрутите, карфиола и броколито. Всички тези продукти съдържат прилична доза антиоксиданти, които ще подкрепят кожата ви в борбата й срещу слънчевите лъчи, замърсяването на околната среда и преждевременното остаряване.

– Омега 3. Омега 3 мазните киселини подобряват еластичността на кожата. Затова хапвайте сьомга и орехи.

– Вода. Не забравяйте, че и през зимата трябва да пиете много вода – това е едно от основните условия за красива кожа.

Грижи за ръцете и стъпалата

През зимата краката най-рядко излизат на показ. Но това не означава, че не трябва да им обърнете нужното внимание. Ако поддържате стъпалата си през зимата, напролет ще ви е много по-лесно да преминете плавно към носенето на сандали.

Първо – запишете си час за професионален педикюр. Второ – веднъж седмично поддържайте резултата с домашни процедури. За целта ще ви трябват само две съставки – зехтин и едра сол. Смесете ги и с получения крем ексфулирайте кожата на стъпалата, можете да ползвате и нежна пемза. Три пъти седмично след овлажняващия крем нанасяйте на краката и балсам или вазелин. След нанасянето обуйте два чифта чорапи.

Що се отнася до маникюра, стилистите препоръчват зимно време да поддържате ноктите си къси. Друг съвет е да ползвате качествени лакове. Те в крайна сметка се оказват много по-икономични, но при това не увреждат толкова нокътя (пожълтяването и чупливостта са резултат от ползването на некачествени лакове). Всяка вечер преди лягане нанасяйте на ноктите си нов слой защитен лак. Така ноктите ви винаги ще бъдат блестящи, а лакът ще се задържи максимално дълго.

Ако кожата на ръцете ви не изглежда добре, можете да нанесете на дланите тонален и овлажняващ крем. Ако кожата е груба, мажете се по-често със зехтин. Пожълтелите и тъмни петна се отстраняват с кремове с висока концентрация на витамин А. Ако обаче те не избелват ръцете, ще трябва да отидете на лазено дермабразио.