Колко време ще са затворени улиците през 2013-а година?

1
Добави коментар
yasoo
yasoo

Kолко време беше затворен булевард Мир през 2012-а година, за да му бъде направен ремонта? Колко време стоя просто положен чакъл и колко време беше дори без този чакъл, помните ли ако си минавал от там миналата година?

В тракийския квартал точно до моя блок, когато се нанесохме там с родителите ми през дългите почивни дни на годината и по-точно ул. Колю Фичето, та тази улица беше изградена на половина с асфалт и другата половина с чакъл. Тогава, т.е. преди 15 години го направиха пътя и свързаха улицата с изхода от града в посока Дивдядово и до ден днешен да сме по точни до 2013-а година няма полаган нов асфалт, а честно казано има нужда. Преди 2-3 години зейна дупка от порядъка на 2 метра дълга и метър, метър и нещо дълбока, изсипа се маса чакъл и се закърпи после с асфалт, сега тази дупка си хлътва с всеки изминал ден а ние от квартала се сабираме през тези дни за почивка на 2013 г.и запълваме дупките сами.

Та, за какви промени говориш в Шумен като изключим централната част ? Преасфалтираните главни пътища от предизборната кампания на Костов ли, какво ще свършат през 2013 година е въпроса? Пътищата дето ги преасфалтираха още 5 пъти, заради калпавото изпълнение на строителните фирми. Какво ново са направили в Тракия, Боян Българанов ? В Добруджанския квартал? В Дивдядово дори? Има една детска площадка точно до училището на която децата играят през почивните дни, в което учих 12 години, което между другото е общинско и зимата се отопляваше до скоро с така наречените конвекторни печки, та за площадката – щеше да и се прави основен ремонт, махнаха кофти дръвчетата, които реално грозяха, смени едни пейки, пребоядиса люлките и хоп, дойде Бойко на посещение, видя, че се работи и си замина. На другия ден хем беше официален празник и почивен ден работата по площадката спря и сега си стои и изглежда по абсолютно същия начин както от преди „ремонта“. Та за какви промени говориш в Шумен, че наистина не знам? С налудничавите идеи на кмета на Шумен, където щеше да прави сцена на платото за монасите от Шаолин, за рок-гигантите AC/DC, които също щяха да идват в почивните дни, по време на отпуската ми се падаше? Може да ти се струва като втори роден град Шумен, но явно не си чак толкова запознат с проблемите на града.

Сега като падна снега всички по-малки улички бяха с над метър и половина сняг, жените отиват на работа цели 3 часа, къде в Шумен можеш да ги извървиш тия три часа … Колко снегорина почистваха в Шумен улиците и колко си стояха на склад ? 0 почистват – 9 стоят. Във Варна колко снегорина почистваха улиците през нощта, с почивни дни започна 2013 година а все още нищо не е свършено както трябва ? Минават 20 – 10 с вдигнати гребла и просто си минават, 5 ръсят химикалите, 5 ринат. Защо са безполезните 10 ? Поне го видях с очите си това нещо. В Шумен междублоковото пространство го чистеха частни фирми, а не общинските. Колко тротоара бяха почистени във Варна ? Не е трудно, щом аз мога значи и други могат.

Защо пешеходците трябваше да се принуждаваме да вървим на улицата, за да можем да стигнем до спирката, където автобуса закъснява с 30 минути по абсолютно неясни причини, почивни дни и въпреки това после си ни таксуват пак 1 лев. Обяснение никой не ти дава. ВИК Варна идва при нас на бензиностанцията и ни пита НАС къде имало авария с водопреносната мрежа, та … ? Вършат си работата прекрасно нали, ще видим как ще е и през 2013-а година. Защо хората паркират на място, където има оранжеви конуси, които ясно индикират, че е забранено това нещо ? Защото всички си мислят, че са над закони и правила, а тук се учим от политици и управляващи. Вечната максима – щом те така правят значи и аз мога. Плюс това, # wladimir4 ти нали нямаше да пишеш тук повече ?