Станишев се закани да бие дузпата на ГЕРБ на референдума

2
Добави коментар
mignews
mignews

„Референдумът е дузпата, която гражданите ще бият на ГЕРБ“, е заявил лидерът на БСП Сергей Станишев пред повече от 300 млади социалисти в Стара Загора.

Според Станишев националното допитване дава възможност хората „да вземат държавата в свои ръце“ и те да определят развитието на страната. „Този референдум е извоюван от гражданите. Той е реакция срещу решението на Бойко Борисов да спре Белене“, е отбелязал председателят на социалистите. Станишев е изразил възмущението си по отношение на „лицемерното поведение на управляващите, които многократно променят позицията си за референдума“.

Станишев е бил категоричен, че развитието на ядрената енергетика има изключително значение за икономическото и социално развитие на страната и за живота на всеки гражданин. Председателят на БСП е добавил, че Белене ще осигури достъпни цени на тока за хората и е подчертал, че България ще има нужда от повече ток занапред. Председателят на МО в БСП Явор Гечев е призовал младите хора активно да участват в предстоящия референдум и да гласуват с „да“.

Попитан от медиите как ще коментира идеята на управляващите да се увеличи заплатата на премиера, Станишев коментира: „Това предложение не е изненада за мен. Едно от първите решения, които взе това правителство, беше да си увеличи заплатите”. Лидерът на БСП коментира опитите на Симеон Дянков да си измие ръцете с ЕК в стремежа си да се оправдае защо пенсионерите не получиха коледни добавки. „Борисов да принуди Дянков и да изпълнят ангажиментите към пенсионерите”, настоя лидерът на БСП. „Образованието за младите хора е сфера, в която трябва да се влагат повече средства”, каза още Станишев.