Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Хром Пиколинат Отслабване

30
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Защо Хром-chromium picolinate е от такова голямо значение за организма?

Каква е връзката на Хром Пиколината с теглото ни?

 

 

Хром пиколинат регулира  инсулина,когато обаче нямаме диагностират тип диабет

Стабилизира нивата на кръвната захар,защото този жизнено важен минерал за организма chromium picolinate  ,доставя енергия за всяка една клетка ,отваряйки инсулиновите рецептори

chromium picolinate 200 има важно значение за синтезата на мазнини и протеини

Влияе силно върху обмяната на мазнините прием на хром пиколинат 200 мг

Смята се ,във форум хром пиколинат,че този минерал е регулатор на въглехидратната ,белтъчната и мастната обмяна в организма

Нормализира нивата на холестерола прием на хранителна добавка хром пиколинат

Осъществява контрол върху  теглото прием на  хром таблетки

Контролира желанието за сладко и вълчия апетит е едно от основните хром пиколинат действие

Оказва благоприятно  влияние върху доброто състояние на коса ,нокти,кожа,зъби е друго мнение за хром 

Срещу сърдечно-съдови заболявания също се употребява Chromium Picolinate NOW Foods‎

Забавяне процесите на стареене е друго действие на хрома

Като минерал, Хромът е  базов нутриент, който е жизнено необходим на нашето  тяло всекидневно. Този минерал -Хром,трудно се намира в  тялото  и то се среща  в много малки количества, по-малко от 5 грама, което прави приема му като суплемент много важен!

►Препоръчителна дневна доза хром пиколинат: Необходимото минимално количество е 200-400микрограма на ден

Хром (Chromium) като добавка се усвоява най-добре от тялото, когато се приема под формата, наречена хром пиколинат (Picolinate).

Хром (Chromium Picolinate) е незаменим и ключов  минерал за производството на инсулин в тялото, синтезата на холестерола, мазнини и протеини. Инсулинът е хормонът, който стабилизира нивата на кръвната захар в тялото. Хром (Chromium Picolinate) е нужен за образуването на енергия, защото той участва в метаболизма на глюкозата и затова понякога е наричан “фактор на толерантност към глюкозата” (GTF). Той има силно влияние върху обмяната на мазнините и увеличаването на мускулната маса.

 

Симптоми на дефицит на ХРОМ:

 

Изследвания показват, че ниски нива на хром в кръвната плазма са индикация за заболяване на коронарната артерия.

При бременни жени е необходим допълнителен прием на хром поради развиващия се зародиш.

Дефицитът на хром води до повишаването на триглицеридите и холестерола в кръвта и води до развитието на атеросклероза, поява на умора и неадекватен метаболизъм на аминокиселини.

Раздразнителност,смущения в нервната система

Умора след нахранване

Напълняване,Наднормено тегло

Вълчи глад и глад за сладко

Метаболитен синдром

Увеличена кръвна захар

Хром (Chromium Picolinate) има голямо значение за профилактиката на захарния диабет и сърдечно-съдовите заболявания, той също така забавя процесите на стареене! 

 

►С напредването на възрастта нивата на хром в организма се понижават и приемът му като хранителна добавка е задължителен.

►Каква е връзката между хром и фитнес?Хромът е от голямо значение за нормалната обмяна на глюкозата, инсулинът и мастните киселини, както и за мускулния растеж. Затова той е особено важен за спортистите.

►Хромът е необходим в малки количества,не трябва да се прекалява с приема му. Прием на chromium picolinate and niacin-хром комбиниран с витамин ВЗ и триаминокиселините участват във взаимодействието между хормона инсулин и неговите рецептори в клетъчните стени.

►Важно:Среден прием на хром е под 50 микрограма на ден, като се счита ,че от него се усвояват само 2%, следователно недостиг на хром е широко разпространено състояние и се проявява със слаба поносимост към глюкозата,която се  наблюдавана при диабетиците.

 

зърнени култури,пълнозърнести храни,домати,картофи,лук,марули,черен дроб,стриди,трици,бирена мая,бира,сирене,месо,мащерка,черен пипер,пшеничени зърна