Интериорен дизайн на Хол. Място за разтоварване.

3
Добави коментар
comorg
comorg

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА ХОЛ. МЯСТО ЗА РАЗТОВАРВАНЕ.
Обзавеждането на един апартамент започва с набелязване на цели и търсене или генериране на идеи.
Първоначално нещата изглеждат лесни, но когато всичко трябва да се обедини под една обща идея, осъзнаваме че интериорният дизайн е като музиката – всеки може да я слуша, но не всеки може да я изпълнява. Виждайки една красива снимка в интернет или списание, всеки може да я оцени почти на мига, но това не значи, че създаването на подобен интериорен дизайн и избора на подходящите мебели и обзавеждане е толкова лесен.
Добрият дизайнер може да изготви проект за интериора на конкретно помещение. Всички ваши идеи и предложения относно мебели, декорация и друг вид обзавеждане могат да бъдат приложени и да станат част от проекта за интериорен дизайн.

Всяка стая притежава някакви особености, които формират нейния характер. Хола също.
Като цяло всеки хол обединява няколко черти в себе си:
– Не е лична територия, а един вид социално ядро
– Като стая, която посреща приятели, тя има за цел да ги запознае с ценностите на хората, живеещи в апартамента. Тяхното възприятие по отношение на света, който ги заобикаля, а не само неща от личния живот.
– Стаята хол е място за разтоварване и релакс. За да е отпочинал и във форма, наред с активната почивка под формата на сън, човек има нужда и от разтоварване. В една къща, човек открива подходяща атмосфера именно в тази стая.

Всички характерни черти на тази стая водят към извода, че тя играе важна социална роля вътре в дома, а също така го свързва по някакъв начин със заобикалящото го общество.
Помещението хол в много случаи е най-голямата стая в един апартамент, откъдето идва и използването на тази дума. Думата хол означава голямо помещение, зала и други подобни.
В съвременните архитектурни планове на апартаментите и къщите в България, много често хола се развива в съчетание с трапезария и кухня и сформират едно голямо помещение. В тези случаи интериорният дизайн се проектира като едно цяло, което представлява дневната зона на дома.
От гледна точка на мебели и обзавеждане проектирането на интериорен дизайн за тази стая обхваща:
– Мека мебел. Дивани, фотьойли, ъгли или кресла и канапета.
– Основна холна маса и помощна маса
– Корпусна мебел. Шкафове и рафтове.
– Подови настилки. Паркет, гранитогрес, теракот, килими, пътеки, мокети.
– Стенни покрития. Интериорни бои (латекс), декоративни мазилки, тапети, ламперия, декоративни панели и други.
– Завеси, пердета и щори
– Инсталации комуникация. Телевизия, интернет, аудио и други.
– Декорация. Картини, вази, скулптури и други архитектурни неокласически и авангардни решения.
– Осветление. Полилеи и пендели, плафони, аплици, лампиони и настолни лампи, а също така вградено основно и декоративно осветление.
– И други в зависимост от проекта.

 
ОЩЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО, РЕМОНТ И ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН:

СНИМКИ ОТ НАШИ ПРОЕКТИ
Представяме ви снимки от наши проекти на апартаменти и заведения. Разгледайте ги! Ако стилът на Хармони ви допада и ви предстои нанасяне в нова сграда или ремонт на стара, то ние сме на ваша страна.
 

ХОЛ И КАБИНЕТ. ПРОЕКТ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН, МЕБЕЛИ И ОБЗАВЕЖДАНЕ.
Това е част от проект за вътрешен дизайн на къща в близост до Пловдив. Интересно съчетание на естествен старинен каменен зид с модерни мебели и обзавеждане.

 
 
 

РЕМОНТ НА БАР КЛУБ МАКЕДОНИЯ
Изготвяне на проект за интериорен дизайн на бар клуб „Македония“. Не е тайна, че за да е успешно едно заведение, то трябва периодично да се обновява. Дали всяка година или през 2-3 не зависи нито от собственика, нито от дизайнера, а от клиентите и активноста на конкуренцията. Ремонт, нови мебели и обзавеждане на заведение.
 

СПАЛНЯ
Колко време прекарваме в спалнята? Да, през повечето време спим и не виждаме заобикалящия ни интериор, но това е стаята, към която последно поглеждаме преди блажено да се отпуснем в съня и първата, в която посрещаме деня.