Неочаквани ползи за собствениците на електрически автомобили

119
Добави коментар
speeva
speeva

March 9, 2009

Ако все още имате съмнения дали електрическите автомобили са автомобилите на бъдещето, то вероятно през следващите няколко години напълно ще се разделите с тях /съмненията/.

Високата цена на петрола от миналото лято и финансовата криза доведоха до огромни сътресения в бранша и пренареждане на играчите на пазара. Днес ще ви дадем два примера, които показват някои неочаквани предимства на EV при сурови зимни условия.

На видеото, което е изключително забавно, можете да видите едно миниатюрно Tango EV да си пробива път в снежните преспи. Кой шофьор би устоял на подобен бонус? Горд собственик на Tango EV е звездата Джордж Клуни, но и автомобилът от видеото е вече звезда в youtube, въпреки световно неизвестните си собственици. Вижте го:

Вторият автомобил-герой от тази зима е Prius-ът на John Sweeney – електроинженер от щата Масачузетс, който намерил начин сам да приложи технологията V2G /vehicle to grid/ за да осигури електричество за осветлението и за най-важните за семейството му уреди по време на жестока снежна буря през януари, която оставила дома му без ток за три дни.

По материали от: gas2.org

Био на автора: Севдалина Пеева:Публикувам в Greentech-BG от февруари 2008 с фокус зелени технологии и иновативни решения, които ще помогнат да живеем в един по-чист свят.
Теми: V2G, електрически автомобили, съхранение на енергия

Автор: Севдалина Пеева