HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Позор: управляващите уредиха Европа да подпомогне с 1 000 000 евро……

8
Добави коментар
sown
sown

Проблемът в този случай обаче далеч не е в управляващите ни, а доста повече е в самите ЕС институции … Преди година- две примерно стана ясно как ЕС е отпуснал милиони за развитие на … хип хоп. Аз се занимавам с научни проекти и какво да кажа- видях как ЕС финансира един проект, по който са получени над 2 милиона евро за нещо, което по същество е не точно наука и във всеки случай ще има гарантирано нулева полза и за науката и за обществото и въобще. Да ама това мина през рецензенти, бюрократи и кой ли още не, във всеки случай обаче не през наши управляващи.

t-tex, а защо, ако сте убеден в правотата си: 1.Не сте проучили възможностите за обжалване това, с нулева полза и за науката, и за обществото, и въобще, решение: като вредно, ненужно и недопустимо за финансиране от ЕС. 2.А ако не сте ги видели или такива възможности са съществуващи, но не са ефективни – да направите своите основателно мотивирани предложения за тяхното действително и действащо ефективно съществуване. 3.Едва, ако бяхте предприели посочените стъпки и те не са имали резултат, бихте имали моралното право да се жалвате тук от „лошото“ европейско финансиране на проекти. 4.Затова и защото, нищо на този свят не е съвършено и една само от задачите на съществуването ни е, щом сме го видели, да се борим с всичките си сили за неговото усъвършенстване.Просто, нали.

16.01.2013г. Владимир Трашов

t-tex, а защо, ако сте убеден в правотата си: 1.Не сте проучили възможностите за обжалване това, с нулева полза и за науката, и за обществото, и въобще, решение: като вредно, ненужно и недопустимо за финансиране от ЕС. 2.А ако не сте ги видели или такива възможности са съществуващи, но не са ефективни – да направите своите основателно мотивирани предложения за тяхното действително и действащо ефективно съществуване. 3.Едва, ако бяхте предприели посочените стъпки и те не са имали резултат, бихте имали моралното право да се жалвате тук от „лошото“ европейско финансиране на проекти. 4.Затова и защото, нищо на този свят не е съвършено и една само от задачите на съществуването ни е, щом сме го видели, да се борим с всичките си сили за неговото усъвършенстване.Просто, нали.

16.01.2013г. Владимир Трашов

Новината е всъщност хубава. Поне вече на всички е ясно защо държавата се нарича Чалгария.

Позорът е по-голям за Европа, но това не е никак учудващо. Истината е, че Европа отдавна е превзета от комунистите. Това беше една от главните цели на инсценираното „рухване” на комунизма. Сега комунистите имат повече власт и влияние от всякога. Факт е между другото, че е практически невъзможно да се получи подкрепа от Европа за проекти за комунизма. Има само една срамежлива клауза при кандидатстване с проекти за „сталинизма”, т.е. до 1953, другото е за националсоциализма и фашизма.

„Истината е, че Европа отдавна е превзета от комунистите. Това беше една от главните цели на инсценираното „рухване” на комунизма. Сега комунистите имат повече власт и влияние от всякога. Факт е между другото, че е практически невъзможно да се получи подкрепа от Европа за проекти за комунизма.“ Поне малко се оглеждай и не си противоречи толкова очевадно и смехотворно бе анонимна-комуноидна конспиративна гнидо. Като, че ли виждам красимир премяновската физиономия, как милее и ратува тук за да ни убеждава така нахъскано и вярващо си, че тъмният му, безпросветен и престъпен комунизъм бил напротив, така разумен, светъл и велик, че чак и досега бил толкова могъщ, неизтребим и вездесъщ, че я да си се гушкаме с кремъла и да не се опростачваме ли с тази позорна, че на това отгоре и „превзета от комунистите“ Европа… Хей, хлопаща дъско, поспри се от малко бе, с ненормалните си сънища тук…Хайде бе…превзели ни били значи.Дали пък почти или изцяло… Аз пък да мисля, че думичките комунизъм, национал-фашизъм и тоталитаризъм означават и са равностойно обезценени исторически и силно компрометирани престъпни идеологии и практики, и затова следва да са мръсните думи и проклятията в устата на всеки честен, разумен и смислен човек по целия свят, който ги знае, цени, уважава и затова е готов да се бори за основните човешки права и свободи.

17.01.2013г. Владимир Трашов

Обидите и атаките са неуместни, защото не сте вникнали в казаното от мен. Забелязъл съм, че мнозина антикомунисти са шокирани, когато научават за дългосрочната комунистическа стратегия за превземане на Запада и реагират много странно и бурно, обвинявайки анализаторите, застъпващи тази теза, в комунистически уклон. Нищо не можа да бъде по-далеч от истината! Точно това никога няма да чуете от самите комунисти, защото това е най-грижливо пазената тайна на режима – че неговото рухване е планирано и контролирано, за да измами Запада и да го постави на колене. Да сте чували някога комунист да е твърдял подобно нещо? Няма и да чуете. Наш дълг като антикомунисти е именно в това да разобличаваме комунистите и техните пъклени планове, та белким ги предотвратим. За съжаление са прекалено малко хората по света, които разбират какво става в действителност, поради което комунистите имат шансове за успех. Точно като игнорираме или не разбираме техните планове, подпомагаме тяхното осъществяване.

А по отношение конкретно на Европа и тук ще цитирам отново беглеца от КГБ Анатоли Голицин, според мен най-добрия анализатор на комунизма на всички времена:

„Перестройката” в СССР и Източна Европа ще бъде съпроводена от политическа и дипломатическа офанзива за въвеждане на „перестройката” в Западна Европа… Специални усилия ще бъдат положени да се развият тесни отношения и сътрудничество със западноевропейските социалдемократи и лейбъристката партия в Англия… Източна Германия ще играе ключова роля в „преустройството” на Европа и в частност на Западна Германия… Този път може да се очаква, че СССР ще премахне Берлинската стена. Няма съмнение, че стратезите осъзнават, че не могат да продължат със стратегията за „преустройство” на Европа без премахване на Берлинската стена – също както не можеха да продължат без съветско изтегляне от Афганистан.”

…Ако не промени курса и не поправи тази грешка, новият американски лидер ще бъде отговорен за превземането на Западна Европа от комунистите и в крайна сметка за края на великия американски експеримент с демокрацията… Д-р Бжежински подценява политическия потенциал на Съветския съюз в Западна Европа и в частност не отчита съветското намерение да се съживят политическото влияние и жизнеността на еврокомунистическите партии. Д-р Бжежински не отчита влиянието на съветската „перестройка” върху социалдемократите в Западна Европа, което ще послужи на интересите на съветската стратегия.

В действителност е по-вероятно офанзивата чрез перестройката да създаде подходящи условия за превръщането на Западна Европа в съветски съюзник и в крайна сметка за поставянето й под съветска хегемония. Д-р Бжежински подценява използването на „германската карта” в съветската стратегия. Той я разглежда като „разпад на съветската империя”. В действителност тя трябва да се разглежда като част от съветската офанзива за увеличаване на съветското влияние в Западна Европа… Комунистическата стратегия отива отвъд домашното преустройство и е насочена към мирното превземане на Съединените щати и Западна Европа отвътре… Западна Европа ще бъде неутрализирана чрез концепцията за общата европейска сигурност и членството на „независимите” източноевропейски страни в западноевропейските институции.

Първо, моля собственика на блога да ме извини, че съм се поддал на „отклонение от темата“ навято и инспирирано от конспиратора-анонимник „Хлопащата дъска“, който упорито се прави ,че не разбира защо и за какво: но много основателно го критикувам. Когато дава основание от думите си тук, да се счита, че е уж високо интелигентен. Толкова високо, че за и със съжаление констатирам плътното му допиране, че и преминаване до и през разхлопаната преграда в разума му, областта, която основателно наричам: изкукване. Област в която липсват доводи основани на здрав разум, а бъкащи от спекулативните предположения почерпени от фантазията, сънищата и мечтанията на героя… И, когато същият грозно, зло и непочтено анонимстващ „интелигент“ очевидно тъпее много яко пред основателното ми предложение да излезе от смехотворната си, но тя е и много показателна и разкриваща нравственото му ниво, и целокупните му умствени дъсчено-хлопащи характеристики: да излезе на светло от абсолютно неоснователната си, несъстоятелна, ненужна и смехотворна анонимност, а той и гък по въпроса не казва, а продължава да ме олигофренчва с: „Комунистическата стратегия отива отвъд домашното преустройство и е насочена към мирното превземане на Съединените щати и Западна Европа отвътре… Западна Европа ще бъде неутрализирана чрез концепцията за общата европейска сигурност и членството на „независимите” източноевропейски страни в западноевропейските институции.“, то какво ми остава, освен да си взема шапката и да не му обръщам повече и най-дребното внимание, нали. Защото, току виж и моята дъска се разхлопала резонирайки на неговата, ако продължавам да го правя. Естествен защитен рефлекс.

18.01.2013г. Владимир Трашов