Йосиф Сърчаджиев и Койна Русева в голяма ТВ сага

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Мащабната продукция е дело на продуцентите от Dream Team Films и е първият български исторически сериал за последните 20 години. Началото й ще бележи и завръщането на звездата от „Под прикритие“ Койна Русева на малкия екран. Излъчването е предвидено веднъж седмично в праймтайм.

В ролите ще видим Мария Каварджикова, Христо Шопов, Валентин Ганев, Владимир Карамазов, Койна Русева, Башар Рахал, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Анастасия Ингилизова, Васил Банов, Жорета Николова, Велислав Павлов, Стоян Алексиев, Иван Стаменов, Моньо Монев, Явор Ралинов, Гергана Данданова, Александра Лопез, със специалното участие на Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев

Вижте снимки >>
Видео от снимачната площадка >>

Уникалните декори, невиждани досега в българска продукция като мащаб, включително реквизит от чужбина и автентични предмети от Политехническия музей, са дело на сценографа Паоло Фаенци. Автентичните и впечатляващи костюми напълно съответстват на епохата и са изработени след задълбочен анализ от художника по костюми Ирина Кочева. Гримът е дело на София Хърлева, работила като главен гримьор във филма „Конан” от българска страна. Продукцията се допълва от специалиста по каскади, участвал в заснемането на холивудските мегапродукции „Троя” и „Непобедимите” Калоян Воденичаров-Калата.

Освен специално създадения декор на сериала, „Дървото на живота” се снима още на ключови локации като дворец Врана, резерват Витоша (с. Кладница), Сан Стефано 6, Семинарията, Домът на Москва, Военна академия, храм „Св. Николай Софийски“, яз. Пчелина, къщата на Елин Пелин в с. Байлово

В екипа на сериала влизат продуцентите Евтим Милошев, Любо Нейков и Габриел Георгиев, главният сценарист Иван Спасов, режисьорът Тодор Чапкънов, операторът Лоренцо Сенаторе.
 
„Дървото на живота” е историческа семейна драма, чието действие стартира с обявяването на Независимостта през 1908 г. Действието проследява историята на многолюдно и заможно градско семейство на фона на ключови за българската история събития. В сагата се разпалват и заплитат семейни войни и драми – баща срещу син, брат срещу брат, борба за наследство и богатство, героични военни подвизи, невъзможни любовни истории и изневери, предателства и престъпления, а образите са изключително реалистични.