Новини от Горна Оряховица

7
Добави коментар
GornaBG
GornaBG

Два проекта за строеж на нови спортни съоръжения по програма „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика подготвя Община Г. Оряховица, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Крайният срок за внасянето им е 28 януари и за това шест дни по- рано ще бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, която да одобри поемането от страна на местната хазна на 50% от необходимите средства.

Първият проект е за строеж на изкуствен терен за футбол с размери 55:40 метра в района на градския стадион. Целта е новото игрище да поеме тренировъчния процес на различните възрастови групи и да се облекчи тревната настилка на стадиона, която се преексплоатира, обясни инж. Добрев. Инвестицията е в размер на около 200 000 лева. В същата част на града има проекти и за други спортни съоръжения, за които също ще се търси финансиране.

На празно петно в квартал „Пролет“, определено за строеж на два тенис корта, се предвижда нова спортна база, информира още горнооряховският градоначалник. Обновеният проект включва тенис корт, мултифункционално игрище, за различни видове спорт, и съблекални. Стойността и на това съоръжение е около 200 хил. лева. Средставата за участие на Общината Г. Оряховица в изграждането на спортните обекти ще бъдат осигурени от фонд „Приватизация“.

В момента върви и реконструкцията на зала „Никола Петров“, в която се влагат 172 000 лева, добави инж. Добромир Добрев. Заложени са обновяване на фасадата, ремонт на външните стълби, подмяна на входните врати, частична подмяна на дюшемето и на дървената дограма на многофункционалната зала, циклене и боядисване, претапициране на седящите места, смяна на балатума на зрителските трибуни. Ще се подмени озвучителната система и ще се изгради пожароизвестителна инсталация в голямата зала и залата по борба. Предвиден е също ремонт на санитарните възли до голямата зала. Преасфалтирането на паркинга и подхода към комплекса вече е приключило.

След финализиране на работата в голямата зала ще стартират одобрените за финансиране от Министерството на физическото възпитание и спорта три проекта за ремонт на по- малките зали по борба и самбо, по тенис на маса и шахмат и по таекуондо.

Източник: Дарик