Видео бебефон или WiFi бебекамера?

2
Добави коментар
ibebe
ibebe

Вече има два начина да наблюдавате видео на вашето бебе когато не сте в неговата стая. Може да използвате видео бебефон или WiFi бебекамера. За да покажем какви са предимствата и възможностите на двата варианта ще сравним видео бебефон Luvion Grand Elite и WiFi бебекамерата iBaby, които са на сходни цени /365-375 лева/.

Какво е WiFi бебекамера?

WiFi камерата се поставя в стаята на вашето бебе и се свързва към вашата домашна WiFi мрежа. В зависимост от нейния модел може да наблюдавате през компютър, лаптоп, смартфон или таблет (за момента само iPhone или iPad).

Обхват

Видео бебефоните като Luvion Grand Elite може да се използват в разширен обхват до 300 метра между устройството при родителя и камерата при бебето според спецификациите на производителя. Това разстояние важи при директна видимост между устройствата /няма стени между тях/ и изваждане на антената на приемника. WiFi бебекамерата има обхват в рамките на покритието на вашата домашна WiFi мрежа, което е индивидуално и зависи от вашия WiFi рутер.

Бебекамерата iBaby има голямо предимство, защото може да се свържете с нея през интернет когато сте извън вашия дом – в офиса, в колата, в ресторант или когато спортувате. Каква по-добра възможност да покажете своето бебе на приятели и роднини? Засега това е възможно само чрез iPhone или iPad с 3G.

Големина на видео картината

Големината на картината от видеото при WiFi бебекамерата зависи от устройството, което използвате за наблюдение и неговия модел. При iPad, лаптопите и настолните компютри ще разполагате със значително по-голяма картина. При видео бебефон Luvion Grand Elite големината на диспея е диагонал 3.5 инча, което също е напълно достътъчно за да виждате комфортно вашето дете.

Алармиране

При видео бебефон Luvion Grand Elite вашия приемник ще активира дисплея и ще чуете когато вашето бебе започне да издава звуци или да плаче. В допълнение разполагане със светлинни индикатори които показават силата на звука, което е удобна опция ако сте намалили звука на устройството при родителя или сте в шумна среда.

WiFi бебекамерата iBaby освен при звук задейства аларма и при движение. Най-лесният начин на нотификация е генерирането на имейл до предварително зададен от вас имейл адрес. Има и други възможности като да изпраща сигнал към външна аларама /която не е включена в комплекта/ или към ftp сървър. Настройката на този вид аларми изисква допълнително програмиране или монтаж.

Обратна комуникация с бебето

Понякога е по-лесно да говорите или пеете на бебето  за да го успокоите без да е необходимо да ходите до неговата стая. И при двата сравнявани модела имате възможност да го направите чрез така наречената функция обратно говорене.

Нощен режим

И двете устройства ви предлагат възможност да наблюдавате бебето на тъмно без да е необходимо да светвате лампата в неговата стая. Камерата на Luvion Grand Elite има вградена малка светлина, която може да ви послужи ако трябва да свършите нещо в детската стая без да включвате основната лампа.

Инсталиране

Предимство на Luvion Grand Elite е бързото включване и лесно използване. Устройството на родителя и камерата предварително са свързана така че само ги включвате и вече може да гледате видеото. WiFi бебекамерата iBaby изисква първо да се свърже с WiFi рутера чрез мрежови кабел като използвате настолен компютър. След първоначалната инсталация не е необходимо тя да свързана с кабел защото вече използва WiFi връзка. За iPhone и iPad лесно се инсталира безплатно приложение на производителя, което открива камерата и активира видеото. Допълнителен софтуер, който е включен в инсталационния диск се използва за наблюдавате през настолен компютър или лаптоп. Други настройки са нужни на рутера за да можете да се свържете към камерата през интернет или да дадете достъп на други потребители. Почето опции на камерата се настройват като се използва PC и е необходимо добро ниво на технически познания.

Други екстри на iBaby WiFi бебекамерата

Камерата има подвижна глава, която управлявате от вашето устройство и ви позволява да я зъвъртате на 350 градуса хоризонтално или на 70-80 градуса вертикално. Тази възможност ще ви бъде много полезна когато детето играе и се движи в стаята. Друга практична функция е възможността да правите неограничен брой снимки, които съхранявате на вашето устройство.

Други екстри на Luvion Grand Elite

Видео бебефонът може да използва до 4 различни камери /само една е включена в комплекта и допълнителните камери се закупуват допълнително/. Камерата при бебето възпроизвежда 4 различни мелодии, които го забавляват и успокояват. Може да правите видео запис директно на micro SD карта, която се поставя в устройството при родителя. В камерата има вграден термометър, който ви позволява да следите температурата в стаята на бебето. Видео бебефонът има AV изход и чрез кабела в комплекта може да го свържете към вашия телевизор. Това е много полезно ако имате картина в картината за да може да гледате любимите си програми и същевременно да виждате бебето си.

Друг интересен модел WiFi бебекамера е BabyPing, която спечели приза за иновационен продукт на изложението Kind und Jugend 2012 в Кьолн в категорията Безопасност на бебето. Тя може да се използва както в рамките на обхвата на домашната ви WiFi мрежа така и през интернет, когато сте извън вашия дом. Камерата предлага много сигурна криптирана връзка, изключително лесна инсталация без да е необходим настолен компютър и отлично качество на звука чрез Smart Filter технология, която изчиства фоновия шум.

BabyPing бебекамерата е с мого компактни размери и елегантен дизайн. За момента също работи само с iOS устройства – iPhone, iPad или iPod Touch. Тя е в непрекъсната връзка с вашето устройство и генерира нотификации при звук от бебето дори когато използвате други приложения.

Повече информация за представените модели и други модели бебефони може да намерите в Бебефон.com на този линк.