Поддържане на зелени площи

1
Добави коментар
m_arch
m_arch

Декоративната растителност във вашия двор има нужда от постоянна грижа, за да се развива нормално, да има максимална декоративна стойност и да се запази създадения от нас дизайн на вашата градина.

За тази цел нашите специалисти – градинари предлагат гарантирано качество на всички видове градинарски услуги и мероприятия, нужни на вашата зелена площ.

Основно дейностите по поддържане на градини започват през месец март и продължават до октомври.

Стартира се с почистване на зелената площ от есенен листопад, след което се преминава към  следпосадъчна поддръжка на новозасадените дървета и храсти.

Прави се торене на почвата и подхранване на растенията по предварително подготвен график, който е съобразен със специфичните нужди на растителността.

Неделима част от поддръжката са резитба на короните на дърветата, за да бъдат те здрави и да имат максимален декоративен ефект.

Извършва се и резитба на короните на храстите и живите плетове. Ние полагаме грижи за кореновата система и короните на дърветата и храстите.

Много важна част е поддържането на тревните площи. То започва рано напролет с аериране и първоначално подхранване. Тревните площи се косят средно по 4 до 6 пъти месечно, в зависимост от височината, на която се поддържа тревата.

Едни от най-красивите растения в зелените площи са цветята, поради тази причина поддържането на различните цветни композиции от перенни и сезонни цветя е от огромно значение.

Поддръжката на градини завършва през месец Октомври със зазимяване на дървесно-храстовата растителност.