Кристиян Коджуклиев се самоуби след дело в спецсъда

2
Добави коментар
dejzi
dejzi

Ден след заседание по дело в Специализирания съд, бившият лейтенант на Митьо Очите се самоуби в столицата. Кристиян Коджуклиев е скочил от 6-тия етаж на жилищна сграда около 15 часа вчера, потвърдиха от МВР. Ден по-рано на 17 януари той се е явил в спецсъда като обвиняем по дело за рекет и изнудване.

Повдигнатите обвинения са по чл. 213А, чл. 214 и чл. 214А от Наказателния кодекс. Те са свързани с изнудване и принуда, а предвиденото наказание е до 6 години затвор и конфискация на половината имущество. Въпреки че Специлизираният съд се занимава само с организирани престъпни групи, по това дело Коджуклиев е единствения обвиняем.

Все още няма официална информация от МВР за инцидента. Това е вторият подобен случай в семейството на Коджуклиев. На 24-ти април миналата година неговата майка Невена скочи от бургаския мост и сложи край на живота си. Тогава близките й коментираха, че възрастната жена не е издържала на напрежението и се погубила от мъка по сина си. По това време Кристиян Коджуклиев беше в ареста. Той не беше пуснаст, за да присъства на погребението на майка си.

Коджуклиев е сочен за един от бившите лейтенанти на Мито Очите. След сканадал обаче пътищата на двамата се разделят. През април 2008 год. пред дома на Коджуклиев избухна бомба. Няколко месеца о-късно той беше нападнат и пребит в центъра на Бургас на кръстовище до Новата поща. Името на Коджуклиев изкочи и в делото за рекет и изнудване срещу Любен Джубрилов и приближените му. В този случай обаче бившият лейтенант беше призован в ролята си на свидетел и потърпевш.

 

 

 

Снимка: novini.bg