Атентат срещу Ахмед Доган

5
Добави коментар
mignews
mignews

Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС.

Неизвестен мъж излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма на доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по лидера на ДПС. Неизвестният за момента атентатор насочи пистолет в главата на Доган. Пистолетът беше газов, явно засече. В този момент Доган изблъска ръката на мъжа, при което нападателят се нахвърли върху Доган и двамата паднаха на земята зад подиума.

В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС около 20 души се нахвърлиха срещу мъжа, опитал да стреля публично пред камерите техния лидер. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят бе изведен от залата. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: „ДПС“. Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция, предаде репортер на МИГNews.

Журналисти, отразяващи събитието се чудят как този човек е минал през охраната на на НДК, както и през личните гавази на Ахмед Доган, който години наред се пази от НСО. В НДК вече е пристигнала полицията.

Според очевидци нападателят е бил “ висок и рус“ и е скочил с газов пистолет в ръка от местата за гости. Той носил и нож.

Очаквайте подробности.