Пожар във Велико Търново

11
Добави коментар
stoineff
stoineff

Велико Търново. Три жилищни бараки са изгорели днес в квартал „Асенов” във Велико Търново при пожар, това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. На мястото е пристигнал кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, който е получил информация за произшествието от граждани на квартал „Асенов”. При първоначалният оглед се предполага, че пожарът е възникнал вследствие ползване на неизправен отоплителен електрически уред.
Бараките се намират върху парцел, който е държавна собственост, а обитателите им са работници на бившето предприятие „Победа”.

Всички 16 души, от 6-те семейства, обитавали бараките, в момента са настанени при свои роднини и близки. Почти всичкото им имущество и документи са изгорели. Четири деца от семействата, обитаващи бараките са в училищна възраст.

В понеделник кметът на Община Велико Търново свиква специална комисия, която да предприеме всички необходими мерки за да се помогне на пострадалите семейства. Техни представители ще вземат участие в работата на комисията за да кажат какви са най- належащите им нужди. Ще бъде организирана дарителска акция, в полза на пострадалите, както и за осигуряване на необходимите условия на 4-те деца за да имат възможност да продължат да ходят на училище.

Ще бъдат предприети всички необходими мерки на пострадалите бързо да бъдат издадени временни удостоверения за самоличност.
Обмисля се създаването на специален фонд за временно настаняване и подпомагане на пострадали при бедствия и аварии.
+Новини, +Interview, +daniel stoineff