Какъв сандвич да избера

9
Добави коментар
kozmo
kozmo

Публикуваме този материал само с цел да сведем вредите до минимум. Предполагам всички са наясно, че сандвичите не спадат към диетичното хранене, но въпреки често прибягват до тяхната консумация.
Най-голяма опасност за стомаха и за нашата фигура е плънката на сандвича. По-добре си го пригответе от вкъщи с цел да контролирате качеството, количеството и произхода на продуктите.
Салами: Избирайта 40-50 г шунка, сурова или пушена, но да е с намалено съдържание на мазнини, както и шпековия салам. Избягвайте луканков салам, тлъсти наденици, хамбурски салам, където мазнините не са означени.
Сирене: 60-70 г за един голям сандвич. По някога можете да си позволите кашкавал или топено сирене, но не повече от 40 г, при условие, че изберете диетичен хляб.
Месо: Разрешени са 60 г печено телешко, печено пуешко, нарязано на тънки парчета, допълнено с нарязани зеленчуци и 1 ч.л. зехтин. Избягвайте котлети.
Риба: Около 80 г риба тон със зехтин, но добре отцедена от мазнината. Раците също са добро решение.
Зеленчуци: Колкото повече, толкова по-добре, и то всякакви: от маруля до всички грудкови. Вървят в комбинация с всичко. Засищат окото и са ниско калорични.