Висящите градини на Шридеви

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Всички сме чували за легендарните Висящи градини на Семирамида. За съжаление обаче, една от ключовите думи в предходното изречение бе „легендарните“. От тях не е останало нищо, дори не е сигурно къде точно са се намирали. Така че можем да ги видим единствено чрез въображението си.

Сега обаче ще ви покажем едно прекрасно и най-важното – реално местенце, на което човек може да се почувства досущ като древната асирийска царица, известна с фетиша си към красивите градини. Снимките, които ще видите в текста и в примамливата ни галерия, са правени на един от любимите ни острови. Бали, разбира се!

 

Луксозният курорт „Висящите градини на Убуд“ се намира в едноименната област на индонезийския остров. Предлага на гостите си спиращи дъха гледки, терасирани „безкрайни“ басейни и всевъзможни SPA процедури. Е, клиентите му трябва да разполагат и с доста повече средства, отколкото на нас ни се намират в момента, но пък никаква сила на света не може да ни спре да си помечтаем!

Мястото изглежда така вълшебно: по-скоро бихме повярвали, че е сътворено от някоя капризна богиня, отколкото от човешка ръка. Toва обяснява и заглавието ни. Шридеви (или Деви Шри) е най-любимото божество в балинезийската митология. Тя е покровителка на плодородието, богатството, семейното щастие – все категории, които лесно бихме могли да свържем с показаните пленителни гледки.

С този красив материал ви пожелаваме спокойна неделя и много успешна седмица след нея!

А ако искате да продължаваме да ви разхождаме из райските кътчета по света, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

Ubud Hanging Gardens