Какво се случва с душата след смъртта? Има ли прераждане?

4
Добави коментар
Galana
Galana

Какво се случва с душата след смъртта? Има ли прераждане?

Все повече привърженици печели идеята, че след като тялото умре, нашият живот не приключва, а остава частица – душата, която после може да се прероди. И не става дума само за живот след смъртта, а и преди да се родим – когато душата избирала тяло, в което да се всели. Двете понятия означават едно и също.

Поддръжник на идеята е и д-р Майкъл Нютон, който издава книга, разказвайки в нея какво точно се случва с душата на човек, след като напусне човешкото тяло, поразено от смърт. Според него, тогава душата се завръща в духовния свят при източника на своето сътворение. По време на физическото си пребиваване на Земята, част от енергията на всяка душа не напуска духовния свят, затова след смъртта душата отново става едно цяло. По този начин духовното и израстване е в непрекъснат процес, разяснява още д-р Нютън.

Но духовният свят, според Нютън е постоянно място за усъвършенстване и издигане на душата. Между различните прераждания, през които преминава всяка една душа, някога била на Земята или пък нова такава, тя минава през преход, в който бива под различни по-висши форми, за да бъде по-добре подготвена за следващото си физическо присъствие на Земята. Няма лоша душа, която подлежи на прераждане. Причината някои хора да са зли по време на своя телесен живот се корени в изкривяването на тяхната душа точно преди да постъпи в тялото. Защо обаче, все още не се знае.

Така всяка душа преминава своя духовен път, преди отново да се завърне на Земята под формата на прераждане, пише още професорът по психология и паранормално.

Клюки.вс препоръчва и: