Как да се отървем от главоболието?

7
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 638 пъти | добавена на 22.01.2013 г.

Няма човек на тази планета, който да не се е сблъсквал с главобилието. То може да се дължи на редица причини и фактори.

Ако страдате от главоболие, а не искате да пиете хапче против болката, използвайте 6 прости лесни начини да се отървете от нея.

1. Ако, имате силно главоболие. Вие не може нито нормално да работите, нито да се ангажирате с друга дейност и незабавно трябва да отложите всичко. Най-лесният начин за бързо отстраняване на главоболието – това е да легнете… да затворите очи. В рамките на 20 минути ще почувствате огромно облекчение, и ако сте късметлия, болката напълно ще си отиде.

2. Друг един прост начин за облекчаване на страдащите с главоболие – е да се пие вода. Често този метод помага бързо и ефективно да се справите с главоболието без хапчета и процедури. Против главоболие се препоръчва да се пие чаша студена вода на малки глътки (бавно). След това за известно време да се отпуснате, да легнете в продължение на 10-15 минути. Е препоръчително да бъде в добре проветрено помещение.

Снимка: tokyoboy / FreeDigitalPhotos.net

3. При симптом на главоболие, е добре да вземете топла (не гореща) вана. За най-добър ефект, можете да използвате етерични масла: мента, лавандула, и т.н. Също така, във ваната можете да поръсите морска сол. Против главоболие може също да вземете топъл душ, за да помогне за премахване на спазмите. Можете да направите гореща вана на краката, което намалява кръвното налягане в мозъка.

4. При главоболие започнете да масажирате, леко погалвайте главата от челото към тила. След това започнете същото движение от темето към ушите. Важно е да масажирате врата. Така премахвате напрежението от мускулите на врата и подобрявате местното кръвообращение.

5. За главоболие добра работа вършат етеричните масла и мехлеми. Така например, за облекчаване на болката помага мехлем от ментол. За да направите това, сложете маз върху слепоочията и задната част на главата и започнете да масажирате. Подходящи за тази цел, са виетнамски балсам. За етерични масла, можете да използвате масла от цитрусови плодове или розмарин масло. Активните им съставки имат успокояващ ефект, който ще помогне да се справите с проблема.

6.Този начин не помага на всички. Но си струва да опитате. При главоболие си включете спокойна тиха музика. Например, можете да слушате инструментална музика. Смеха също добре влияее на  главоболието. За да направите това, включете някоя комедия или комично предаване. Вие ще бъдете изненадани, когато откриете, че след няколко минути ще забравите за главоболието.

Етикети

главобилие, болка, болка в главата, хипертония, високо кръвно налягане, етерични масла,