Ангел Джамбазки | Начало

17
Добави коментар
vislupus
vislupus

ДПС рецепти за циганска кайма. Пардон, за гражданска война

Само дни след като циганската автономия „Надежда“ издигна официално политическия си девиз „Българите на кайма“, антибългарската, протурска, противоконституционна и етническа партия ДПС очаквано се обади с коментар по темата. Разбира се, антибългарски и антинационален.
 
Както се казва – „гузен негонен бяга“. Без никой да ги пита, либерал-интеграторите от ДПС побързаха да се обявят срещу лозунгите „циганите на сапун“, „турците под ножа“, и „българите на кайма“.
 
Само че, нямаше и няма телевизионно предаване, в което масово да се крещи, нито „циганите на сапун“, нито „турците под ножа“. Ако вярваме на очите и ушите си, чухме и видяхме цигански расизъм, ксенофобия в действие. Видяхме как десетки стари и млади обитатели на автономията крещяха „българите на кайма“ и „българите на сапун“, показвайки средните си пръсти на тези, които ги издържат цял живот и им плащат социални помощи, ток, вода, транспорт, образование и лечение. Тоест на нас.
 
Драстичен, нагъл, вулгарен, екзактен пример за вопиюща неблагодарност и социален паразитизъм. Показателни бяха репликите „ми тя държавата плаща“, разбирай за всичко, и „те законите важат за българите“, тоест не важат за обитателите на циганските автономии.
 
Това е чист расизъм, образцова ксенофобия. Изразени публично, в национален ефир. С особена дързост. Това бе директна заплаха към живота и здравето на няколко милиона българи. Образец за групов, общностен, цигански расизъм. Нещо да сте чули коментара на видния „човекозащитник“ Красимир Кънев и останалите грантови правозащитници по темата „еди-кой-си-на-кайма“?
 
И тук се появяват „либералите“ и „евроатлантиците“ от ДПС. Тези, които говорят за „европейски“, „атлантически“ и прочее „ценности“. Които ни проглушават ушите от сутрин до вечер с лицемерие и неразбираеми купешки фрази. Тези, които от сутрин до вечер се жалят от трибуната на Народното събрание, че били „преследвани“ и имали „нарушени права и свободи“.
 
Те не осъждат виковете „българите на кайма“, нищо подобно. Местан и циганските „барони“ около него ни уведомиха, че не одобрявали лозунгите най-вече „циганите на сапун“ и „турците под ножа“. И търсили провокатора. Ще им го кажа. Да не се хабят. Сигурно е Ян Бибиян. Или Санчо Панса.
 
Всъщност основната отговорност и вина за формирането на цигански автономни анклави в България, поне в последните 10 години, е на ДПС. ДПС паразитира и се храни с купени гласове от циганските анклави. ДПС има в най-голяма степен паразитен интерес циганите в България да са неуки, неумели, неграмотни, нетрудоспособни, затворени в катуни и в гетата си. Защото са им под ръка. Което, разбира се, не оправдава последните, нищо подобно. Просто се получава уникална симбиоза между политическа корупция и наглост, купени гласове, мързел, социална самоизолация, липса на трудови навици и традиции от рода на това деца на 11 години да раждат деца. От братята си.
 
Да припомня – пръв Ахмед Доган преди десетина години въведе „модата“ циганите да не си плащат тока, когато обяви, че ще бъдат опростени сметките за ток в циганската махала „Столипиново“. И оттогава, та до днес. Ток, вода, социални, здравни осигуровки на обитателите на циганските автономии плащаме всички ние.
 
Защото ДПС купува откровени престъпници, цигански барони и търговци на гласове и ги прави народни представители. Откакто една част от българските граждани с турско самосъзнание, отвратени от дерибейско-мафиотските порядки в ДПС престанаха да гласуват за политико-мафиотската структура, ДПС се насочи ударно към циганските махали. Превзеха криминалните структури в циганските махали, овладяха „тарторите“ и „бароните“, осигуриха си купуването на гласовете на „махалите“. В това е и огромното лицемерие. Тези, които мазно говорят за „европейски ценности“, държат в тежка зависимост хиляди български граждани.     
 
Подхранват техния расизъм. Мотивират тяхната ксенофобия. Да припомня ли кой защитаваше публично циганите-ислямисти от пазарджишката махала, част от които бяха арестувани и сега по подозрения в проповядване на антидемократична идеология и подпомагане на главорезите от Ислямска държава? Лютви Местан, Мустафа Карадайъ, Хюсеин Хафъзов. Последният – известен с противобългарските си речи по предизборни митинги в Турция, присъства неизменно на делата в Пазарджик в защита на обвинените в проповядване на радикален ислямизъм обитатели на циганската махала в Пазарджик.   
 
ДПС недвусмислено и незабавно скочи в защита на циганите-ислямисти. Опита се да омаловажи деянията им, да обвини правоохранителните и правораздавателните органи в „репресия“. Отправи намеци и препратки към т.нар „Възродителен процес“. Намеси и мюфтийството в защита на емисарите на Ислямска държава в България. Докато не се обади една от обвинените и не заяви публично, че осъжданията за разпространение на радикален ислям и противодемократична идеология Ахмед Муса Ахмед, е осигурявал тил, явки и логистика на главорези от Ислямска държава в пътя им от и за Сирия. 
 
Всъщност ДПС, купувайки гласовете в циганските махали, носи и отговорност за случващото се в тези махали. За невписването на обитателите им в българското общество. Малко изборни резултати от безнадеждната циганска автономия „Надежда“, които обясняват обясненията на Местан. Общият брой гласове по партии, както следва е:
 
ДПС   –           1749 гласа
ГЕРБ   –          1148 гласа
БСП    –         607 гласа
ББЦ     –          143 гласа
РБ        –         131 гласа
АБВ    –          68 гласа
АТАКА –       49 гласа
ПФ      –         29 гласа
Извадката е направена от сканираните секционни протоколи в сайта на ЦИК.
 
Ето защо ДПС се намесва отново в защита и подкрепа на циганския расизъм. Просто пази позициите си в анклава. В циганската автономия. Доминацията на ДПС в тази циганска автономия е очевидна. Ако си мислите, че тези гласове са спечелени в беседи между Местан и местните „интелектуалци“ за ползите и вредите от либерализма и евроатлантическите ценности, грешите.
 
В циганската автономия „Надежда“, където ДПС има почти толкова гласове, колкото всички останали партии и коалиции взети заедно, деца и възрастни масово крещят „българите на кайма“ и „българите на сапун“.
 
Как мислите, от кого са го чули ?
 
Очертава се изключително опасно сътрудничество, симбиоза и взаимодействие между противоконституционната, протурска, етническа, антибългарска политико-мафиотска формация ДПС, емисарите на радикалния салафитски ислям и ИДИЛ и обитателите на циганските автономни райони в България.
 
Това е причината ДПС да запазва, завоалира и реално да оправдава открития и брутален цигански расизъм и ксенофобия, недвусмислено изразени в подетия от десетки гърла вик „Българите на кайма.“
 
От там до гражданската война има една скара време.

2015-04-01 16:46 |
коментара

www.trud.bg – Ангел Джамбазки: Защо ромите не викат марсианците на кайма?

Ситуацията в ромската махала в Сливен не се е променила от социализма. Бил съм кмет на града, ходил съм няколко пъти там, няма нищо променено до сега. Там расте необразовано поколение. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Янко Янков.
 
„Ние многократно бием тревога по тези въпроси. Защото всичко това, което се случва, този език на омразата, показва, че липсва държавност”, допълни Янков.
 
„Безспорно – ромите в България се използват политически. И колкото да си говорим, че нямаше държава, през тези 20-25 години ДПС управляваше поне 2/3. Няма държавност – но има цели автономни цигански райони. Там външни хора не са добре дошли – ако не са от ДПС и не са поканени. Тези хора знаят какво да говорят пред камерите, пред социалните, те знаят как да си търсят правата. Те защо не викат „марсианците на кайма”? Това е целенасочено подклаждане на расизъм в малцинството”, коментира на свой ред евродепутата Ангел Джамбазки.
 
Янко Янков пък отбеляза, че малцинственият въпрос трябва да бъде решен с политически консенсус. Джамбазки обаче настоя, че ромските автономии съществуват с политическа протекция, а държавата нехае за тази опасна ситуация.
 
„Или този модел ще бъде разбит, или ни чака гражданска война. Да не бъдем лицемерни и да не се лъжем”, заяви Ангел Джамбазки.

2015-04-02 11:38 |
коментара