Остава ли Марселиньо в Лудогорец и чия оферта му е казал да отхвърли Кирил Домусчиев (видео)

4
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Eдин от най-стойностните футболисти на Лудогорец, а и въобще в българското първенство – Марселиньо, който е в основата на всичко хубаво в отбора, изградено в офанзивен план, даде специално интервю за читателите на Sportal.bg. Бразилският полузащитник бе доста откровен и призна, че заедно с Кирил Домусчиев са решили да откажат изгодна оферта от Китай. Халфът сподели още какво точно си е говорил със собственика на „орлите“ и къде иска да продължи кариерата си за вбъдеще. „Кариоката“ заяви още, че се натъжава, когато се сети за инцидента и червения картон в Загреб, тъй като ако не е бил изгонен, Лудогорец е щял да продължи участието си в Европа.

-Здравей, Марсело. Как си, как понасяш тежките натоварвания?

-Здрасти, чувствам се добре. Този период от подготовката е труден за футболистите, но няма начин. Трябва да го преминем, за да може после да ни е по-лесно. Трудно е, боли ме, уморен съм, но иначе съм добре.

-От ръководството на Лудогорец признаха, че при добра оферта ще бъдеш продаден. До този момент има ли конкретно предложение?

-Да. Имаше добра оферта за клуба и горе-долу за мен от Китай. Въпреки това я отхвърлих. По-добре да изчакам, може да дойде по-добро предложение. Нека станем шампиони и тогава ще мислим пак.

-Къде искаш да продължиш кариерата си?

-Искам да остана да играя в Европа. Това е моето желание – играе ми се в Турция или Украйна. Там ходят много футболисти. Все пак вече съм на 28 години и трябва да мисля и за пари, тъй като имам семейство. Но все пак съм спокоен, не бързам. В момента имам договор с Лудогорец и се старая да се подготвя добре.

-Коментирал ли си своето бъдеще с Кирил Домусчиев?

-Да, често говоря с Кирил Домусчиев. Той е човек, на когото се възхищавам. Искрено се радвам, че той ме харесва. Показвал го е много пъти. Когато дойде офертата от Китай, той ме посъветва да не ходя в тази страна и аз му се доверих напълно.

-Смяташ ли, че си достигнал тавана в Лудогорец?

-Не, мога още да дам на отбора.

-В двустранните игри Ивайло Петев те използва като вътрешен халф. Как се чувстваш на този пост?

-Това не е моят пост и Петев го знае. Играл съм на тази позиция само един път в Бразилия. За мен не е толкова лошо да играя като вътрешен полузащитник, но там не ми е силата. Ама в крайна сметка нашият треньор знае къде съм най-силен. Аз искам винаги да играя. В петък и събота имаме контроли и ще видя къде Петев ще ме пусне.

-Новото попълнение Себастиян Ернандес играе на твоя пост. Притеснява ли те конкуренцията?

-Чак притеснения нямам. Както вече казах аз искам винаги да играя. Знам, че ако демонстрирам на терена това, което мога, ще бъда много полезен. Ако пък не успея, си е за моя сметка.

-Ще успее ли Лудогорец да дублира титлата?

-Всички в тима се надяваме това да се случи и усилено работим, за да изпълним целите си.

-Докъде се разпростират амбициите ви в Европа?

-Най-важното е да успеем да станем шампиони. Особено след като отпаднахме от напреварата за купата на България. Засега всички мислим само за това. Естествено, следващата цел е груповата фаза в Европа.

-Какви грешки не трябва да допуска Лудогорец, за да може да преодолява отбори от ранга на Динамо Загреб?

-Не бих казал, че сме допуснали кои знае колко грешки. Изиграхме два почти перфектни мача. Казвам почти, защото ако бяха такива, щяхме да продължим. Проблемът дойде от гола, който ни вкараха в края на полувремето в Разград и инцидента, когато аз получих червен картон в Загреб. Сигурен съм, че ако бях останал на терена, щяхме да продължим напред. Като се сетя за това, все още се натъжавам. Но въпреки това, смятам, че тези мачове ни направиха по-силни, тъй като придобихме сериозен опит.

-Кое е най-ценното нещо, което научи в Лудогорец и може да ти е от полза при евентуален трансфер в друг тим.

-Най-силно впечатление ми направи отношението и уважението на Кирил Домусчиев към мен. Не го казвам, защото той е шефът. Където и да отида, винаги ще нося спомена от това, което съм преживял с Лудогорец.

БИСЕР ТОШЕВ, пратеник на Sportal.bg в Турция Снимка: Sportal.bg