„Черната книга” на Ивомир – българската бяла лястовица на новото хилядолетие

1
Добави коментар
emistoycheva
emistoycheva

Сред разноликия и пъстър книжен пазар, една изцяло черна книга с малки бели надписи привлича погледите като с магнит. Заглавието й също предизвиква интерес като самата нея – „Черната книга” на Ивомир Димчев.

Преди да успея да я изчета  до края, имах удоволствието да присъствам на представянето й от самия автор. След това започнах да я чета … отначало.  Да се твърди, че може от първи прочит да се проумее нещо толкова голямо и уникално, си е чиста проба фукане. Защото това, което жадната за здравословна духовна храна човешка личност може да открие в тази книга, излиза извън границите на общоприетите съвременни представи за Земята, Вселената и Човека като  творение на природата.  Съдете сами:
– Материята съществува само когато  …  я наблюдаваме;
– Всички ние сме просто  …  холограми;
– Смърт  …  няма;
– Всичко е  …  мислещо живо;
– Смисълът на нашето съществуване е  …  да създаваме емоция.

Това са, разбира се, само кратки извадки от „теория за когиталността” (мисловността), която авторът й определя като „психологическа квантово-теологична философия”. Ако те  ви звучат като научна фантастика, вие сте … наполовина прави – Ивомир е физик по образование, стъпил е на толкова здрава научна основа, че и най-големите скептици да се замислят. Съчетана със завидните познания на своя автор в областта на философията, теологията, психологията и най-различни области от живота, които прозират зад всеки ред от тази книга, изложената в „Черната книга” „теория за когиталността” е кандидат за Нобелова награда.  Колкото до фантастиката, можете да  пуснете на воля въображението си и дори само за миг да се опитате да си представите, че …  всичко описано в тази книга е истина! Дали това би преобърнало представите ви наопаки, разклащайки здравата материална основа, на която се крепите, или ще ви даде нов смисъл и цел в живота и предназначението ви като личности – решавате само вие.

Не случайно книгите на издателство „Феникс дизайн”, сред които е и „Черната книга”, са от тези, които променят живота. Също както поредицата книги на Джон Кехоу за подсъзнанието, с които най-вече любознателният български читател свързва името на издателството.
Създадена с любов и заредена с позитивизъм, „Черната книга” е част от поредицата книги  под девиза „Аз вярвам”. За житейския и творчески път на нейния автор, за неговите прозрения и търсения, за лъчезарния  човек, който стои зад името Ивомир, очаквайте интервю с него.