Защо е добре да пием повече вода ?

1
Добави коментар
NanoPatch
NanoPatch

VN:F [1.9.22_1171]

Вече знаете – водата е ключът към живота, здравето и жизнеността.
Ето и шест причини (не толкова популярни), за да пиете по още няколко чаши вода на ден!

1. Водата подобрява настроението!

Водата работи като естествен лек по много начини. Помага за облекчаване на главоболия и болки в гърба, причинени от дехидратация. Водата поддържа тялото младо и свежо. Затова е важно да приемате колкото се може повече от тази живителна течност.

2. Водата помага в борбата с бръчките!

Със сигурност сте изпробвали много кремове за подмладяване. Опитайте с вода! Тя подхранва кожните тъкани, хидратира кожата и увеличава нейната еластичност. Водата е задължителна напитка в ежедневието ви, ако искате кожата ви да изглежда по-млада.

3. Страхотно средство срещу главоболие!

Да се нагълтате с хапчета може би ви изглежда най-добрата идея за облекчаване на внезапното главоболие. Но опитвали ли сте да пиете вода, когато силно ви заболи глава? Водата прави чудеса, тъй като 90 процента от главоболията са причинени от дехидратация.

4. „Разводнете” натрупаните “мазнинки”!

Ако не приемате достатъчно вода, метаболизмът ви се забавя. Това означава, че мазнините не могат да бъдат разграждани достатъчно бързо, за да не трупате излишни килограми. Организмът ви се нуждае от 8 до 10 чаши вода на ден, за да се бори с излишните мазнини.

5. Сложете край на астматичните проблеми!

Недостигът на водни пари в белите дробове може да свие дихателните пътища и да доведе до астматичен пристъп. За хора с астма, лекарите препоръчват прием на поне 10 чаши вода на ден, заедно с щипка сол. Инхалациите с гореща вода също могат да свършат работа.

6. Подобрете храносмилането си!

Не търсете начини за подобряване на храносмилането из фанатичните книги за диети. Приемът на вода ви помага да прочистите храносмилателната си система и то съвсем естествено.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 9.5/10 (2 votes cast)

Защо е добре да пием повече вода ?, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Тази публикация ви харесва? Помогнете ни да я популяризираме, като я споделите.