Бързи и яростни в кухнята

2
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Сигурно знаете, че в момента основна тенденция в готвенето е храната да се приготвя по-дълго време и на по-ниска температура. Но спокойно! С настоящия материал нямаме намерение да оспорваме модерните практики в кулинарията.

Под „бързи яростни в кухнята“ имаме предвид едно единствено нещо, а именно – добра и стегната организация на кухненския процес. Такава, която ще ви предпазва от желанието да губите излишно време в туткане.

Та, ето какво е важно, за да сте експедитивни:

Екипировката

Точно така. Както в тренирането, така и в готвенето облеклото играе съществена роля в успешното представяне.

Така че когато кулинарствате, обличайте удобни дрехи. Престилката е чудесен аксесоар – предпазва от мацане и създава автентично отношение към готварския процес. Момичета, вържете косите! Убедена съм, че не искате в манджата ви да попадат косми 🙂

Препоръчително е да не сте боси, затова обуйте затворени чехли. Представете си, че се развихрите твърде много и изтървете ножа върху крака си. Няма да е приятно изживяване, нали?

inmПодготовката

Спрели сте се на рецепта. Ами сега? Бързо подредете на масата всички продукти и кухненски джаджи, които ще са ви необходими за реализацията на съответния специалитет. Когато всичко ви е на една ръка разстояние, процесът ще тече бързо и безпрепятствено.

Практиката

Колкото по-често готвите, толкова по-бързи ще ставате, не се съмнявайте. Затова прекарвайте повече време в кухнята и упражнявайте придобитите умения.

А когато се усъвършенствате достатъчно, задължително се включете в този конкурс, организиран от любимия ни кулинарен сайт Kulinar. bg.

Хайде, гответе и се забавлявайте!