Основни техники за управление на iPad с мултитъч жестов контрол

2
Добави коментар
wweb
wweb

Мултитъч жестовия контрол е сред най-добрите скрити функции в iOS. Но, голяма част от собствениците на iPad, дори не знаят за съществуването на въпросните трикове. Ако им отделите няколко минути и научите жестовете, те със сигурност ще ви бъдат от полза. С тяхна помощ ще намалите времето за изпълнение на някой команди в iPad и iPad mini, като в същото време ще увеличите продуктивността си.

Активиране на Multitasking Gestures в iPad

За да успеете да използвате мултитъч жестовия контрол, първо трябва да се уверите, че той е активиран. Може да го направите по следния начин:

 

1. Отворете Settings и натиснете General. 2. Намерете „Multitasking Getures“ и го оставете в положение „ON“.

 

 

Следват няколко полезни мултитъч жестови команди, като червените стрелки на снимките, трябва да отговарят на пръстите ви върху екрана на таблета.

 

Затваряне на приложение и отиване на началния екран.

Използвайте четири или пет пръста за да затворите текущото приложение и да се върнете на началния екран в iPad.

 

 

Покажи лентата с активни приложения

Използвайте четири пръста и плъзнете екрана вертикално нагоре, така че да се покаже лентата с активни приложения. Когато повторите същия жест, но този път надолу, ще затворите лентата.

 

 

Превключване между приложения

С хоризонтално плъзване на четири пръста ще можете лесно да се предвижвате между активните приложения.

 

 

Затваряне на няколко приложения, едновременно

Ако искате да затворите няколко приложения по едно и също време, използвайте плъзването нагоре за да се покаже лентата с активни приложения. След което задръжте пръста си на някое приложение, докато иконите започнат да трептят. Използвайте няколко пръста, като едновременно натиснете червената значка на всяко от приложенията, които желаете да затворите.

 

 

Подобни техники с жестов контрол са достъпни и с тракпада (или Magic Mouse) на вашия Mac.