Chanel Haute Couture: Шик и драматизъм » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Продължаваме да ви потапяме в еуфоричното настроение, което ни носи висшата мода. Няма как да пропуснем една от най-емблематичните френски марки – Chanel. Карл Лагерфелд показа поредното забележително дефиле.

Творческият директор на модната къща винаги държи на концептуалното изграждане на модната сцена. Този път манекените дефилираха в естествена горска среда, която всъщност беше създадена по-изкуствен начин. Преди модното шоу в Grand Palais бяха „инсталирани“ множество дървета, донесени и композирани на подиума едно по едно.

Както казват колегите от style.com: „Карл просто все още не може да премести планини!“. Да, ако можеше, най-вероятно щеше да го направи и това негово качество е достойно за уважение.

Но да преминем към самата колекция, показваща тенденциите при висшата мода за сезон пролет-лято 2013. Дизайнерът на Chanel представи един красив микс между силуети, характерни за 18-19 век, съчетани с модерни елементи в облеклото и аксесоарите. Той обедини минало, настояще и бъдеще в тази разкошна колекция, наситена с много изящна дантела, пера, флорални щампи и металически материи. Готически драматизъм и романтика бяха обединени в тази вълшебна модерна приказка.

Естествено, дефилето започва с типичните за френската марка костюми от туид, но те бяха допълнени от ефектни високи дантелени ботуши и декорации от пера в косите, които виждаме в цялата колекция. Ревюто продължи  с разкошни дантелени творения, които внасят неповторима романтика в усещането за стил на Лагерфелд.

Дизайнерът изкушава модните ценители и с любимите му флорални принтове, които придават свежо и нежно звучене на дамската визия. В контраст с него творецът добавя нотка дързост като комбинира кожа с пера и дантела при някои от аутфитите. Чувствена, смела и забележима – жената на Chanel отново отразява изискаността по един изключително атрактивен начин, който само Карл може да пресъздаде.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Романтичната градина на Dior

Неон и шик в котюр линията на Atelier Versace