Безплатни детски филми и награда електромобил на кинофест в Лъки синема

1
Добави коментар
dominika
dominika

Градът
  Пловдив

Безплатни детски филми и награда електромобил на кинофест в Лъки синема

PlovdivWeek на 25/01/2013, 10:58

Снимка: plovdivweek

\“Астробой\“

Първият детски кинофестивал в Пловдив започва тази събота (26 януари) от 11 часа в кино Лъки Синема. До 10-и март всеки уикенд малчуганите ще могат напълно безплатно да гледат някои от най-обичаните детски филми и приказни истории, озвучени на български език.

Всяко хлапе ще получи безплатно царевични пръчици от „Зайо Байо”, талони за намаления във „Верди” и отстъпка за езиков курс по английски език в училище „Максимум”. Специална фейсбук игра пък ще определи най-харесваната снимка на дете. Наградата е чисто нов електромобил.

Филмът, с който фестивалът се открива в събота, е „Приключенията на Сами“. Прожекцията започва в 11 часа. Сами е морска костенурка, която прекарва 50 години от живота си в околосветско пътешествие. А светът около нея непрекъснато се променя заради глобалното затопляне. Сред актьорите, включили се в озвучаването на филма, са Мелани Грифит, Стейси Кийч и Юри Ловентал, предоставил гласа си на Сами.

От 13 часа малките зрители ще могат да се запознаят с историята на едно чудесно малко момче, което не иска да порасне – „Питър Пан“ по незабравимата книга на Дж.М.Бари за феи и пирати.

Неделният киномаратон започва с „Истинската история на котарака в чизми“ – свободен и доста забавен прочит на безсмъртната приказка на Шарл Перо, поднесена ни с много песни, танци и хумор.

От 13 часа в неделя е прожекцията на „Астробой“ – момче робот с многобройни таланти. Астробой е супер силен, има рентгенови очи, развива невероятна скорост и притежава способността да лети. Освен това е надарен с най-чистия дух на планетата. Но това, което наистина иска, е да знае за какво е на този свят. Астробой открива дребните човешки радости, докато обикаля планетата, за да намери истинския си потенциал.

Тагове:
градът
пловдив
детски
филми
безплатно
кинофест
лъки синема
електромобил