Victoria’s Secret “събува” отровните гащи

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

от GreenTech.bg на 25/01/2013

Компанията-майка на Victoria’s Secret е поела ангажимент за премахване на всички опасни химикали от веригата си за доставки и от продуктите си до края на десетилетието. С това тя стана най-новата фирма за облекла, включила се кампанията на “Грийнпийс” Detox.

„Limited Brands“ се присъедини към програмата Detox, следвайки стъпките на Benetton, Zara, Mango, Espirit и Levi’s, радостно отбелязват еколозите. Общо 14 международни вериги за дрехи вече са се ангажирали с постепенно премахване на употребата на токсични химикали в своите продукти и в своите вериги за доставки, откакто кампанията стартира през юли 2011 г..

Новият ход идва след разследване на “Грийнпийс” миналата година, което разкри наличието на фталат – елемент, разрушаващ хормоните – в бельото на Victoria Secret. Концентрацията на фталат е била в нива, за които се твърди, че биха довели до забраняването му на територията на ЕС, ако беше детска играчка.

“Грийнпийс” заяви, че Limited Brands вече е разработила процес за премахване на фталатите и перфлуорираните химикали – друг вид вещества, които също влияят на хормоните. Фирмата се надява да се отърве от лошата химия преди достигането на крайния срок през 2020 г.

Компанията също така се е ангажирала да публикува данни за замърсяването, което генерира, обхващайки 80% от своята глобална верига за доставки.

Публикувано в Бизнес