Нови детайли за предстоящата комедия “Прощалният ергенски запой”

1
Добави коментар
embaka
embaka

“Поредният ергенски запой” се превърна в най-успешното комедийно заглавие в България за 2011-та година, а по света филма донесе на студиото Уорнър Брос приходи от над половин милиард долара. Веднага след този впечатляващ успех беше съобщено, че ще бъде направен и трети филм от стартиралата през 2009-та година поредица. Актьорите Брадли Купър, Зак Галифанакис и Ед Хелмс подписаха отново договорите за участие, а режисьора Тод Филипс заяви, че лентата ще сложи и официалния край на франчайза.

Преди да започнат снимките продуцентите изпитваха трудности в привличането на някои от познатите от предишните части актьори, но за радост на почитателите на поредицата към главното трио отново се присъединиха Джъстин Барта и комика Кен Джонг, които за трети път изпълняват ролите на Дъг и мистър Чау.

Българската премиера на третия филм, чието заглавие е “Прощалният ергенски запой”, ще се състои в началото на тазгодишния летен сезон и този път главните герои ще бъдат принудени да кръстосват не един, а няколко различни града по света.

Подробни детайли за сюжета на комедията все още не се разкриват и за момента се знае единствено, че след смъртта на баща му Алън (Зак Галифанакис) попада в психиатрична клиника и това се превръща в основния катализатор на действието на лентата. Режисьорът Тод Филипс побърза да увери, че този път няма да има сватби и ергенски партита и филма ще постави героите в центъра на “съвсем различна проблемна ситуация”. В най-скоро време от студиото Уорнър Брос ще дадат старт на масивната рекламна кампания на “Прощалният ергенски запой” и според бокс офис анализаторите филма най-вероятно ще подобри постигнатото от предишните две части.

Както може да се очаква създателите на комедийната лента избягват да коментират в детайли творбата си, но по време на седмичния подкаст на Джон Аугуст “Scriptnotes” сценариста Крейг Мейзин (“Страшен филм 4”) все пак поговори накратко за предстоящата продукция.

Мейзин: “Появата на Майк Тайсън в първата част се хареса на много хора и мога да Ви кажа, че ще бъдете изненадани по същия начин и от третата част. Но ще трябва да гледате филма за да разберете за какво говоря.

За моя лична радост Майк Епс и Хедър Греъм се съгласиха да изпълнят отново ролите си и двамата са страхотни във филма. Общата история на тези филми е един огромен цикъл и с третата част ние слагаме край на този цикъл. За тази цел трябваше да привлечем отново някои от актьорите от първата част. Тод Филипс знае, че героя на Кен Джонг е един от любимите персонажи на публиката и затова разработихме сценария така, че в “Прощалният ергенски запой” екранното присъствие на мистър Чау е по-дълго.

Основният проблем пред който бяхме изправени беше как да изградим една съвсем различна история, която да не повтаря това което сме показали преди, но която в същото време да притежава елементите, които зрителите харесват в тези филми. С Тод работехме в продължение на месеци за да се получи това към което се стремяхме.

Бих казал, че ако сте харесали предишните филми няма начин да не харесате и третата част. Има автомобилни преследвания, решения които утежняват живота на героите и страхотен импровизиран хумор от страна на всички актьори. Определено си личи, че хората от екипа са дали най-доброто от себе си.”

Освен вече споменатите актьори в комедията участват още Джон Гудман, Джефри Тамбър и изгряващата звезда Мелиса Маккарти (“Шаферки”), която изпълнява малка, но важна за сюжета роля.

Лос Анджелес, Лас Вегас и Тихуана се развива действието на “Прощалният ергенски запой”, а за направата на лентата от студиото Уорнър Брос осигуриха бюджет от 85 милиона долара.

“Прощалният ергенски запой” ще тръгне по родните киноекрани от 31-ви май, тази година.