10 интересни факти за любимите ти филми

18
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

 Дърпаме със замах холивудската завеса, за да разберем някои любопитни подробности и тайни около снимките на световните блокбастъри.

„Последният ергенски запой“

За сцените, в които Стю нямаше зъб, актьорът Ед Хелмс изобщо не е трябвало да бъде „маскиран“. По щастлива случайност на това място никога не му е израствал зъб, затова той носел изкуствен, който лесно премахвал на снимките.

 „Беднякът-милионер“

Компанията „Мерцедес Бенц“ поискала логото й да бъде махнато от всички сцени с нейни коли, заснети в индийските гета. Според запознати, искането им се дължало на факта, че асоциацията, свързваща толкова бедни райони с луксозната марка, може да повлияе на имиджа на компанията.

 „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“

Хонорарът, който Арнолд Шварценегер взе за продължението на фантастичната поредица, бе $ 15 млн. Общият брой думи, които героят му, робот от бъдещето, изговори са 700. Простата сметка показва, че бате Арни получил по 21 429 $ на дума. А прословутата фраза „Hasta La Vista, baby“ струвала на продуцентите 85 716 $. За такива хора народът е казал „златни им уста“.

 „Писък“

В началото бе арта, поне що се отнася до злодея от хоръра „Писък“. Прототипът на маската му е известната картина на норвежкия експресионист Едвард Мунк със същото заглавие.

„Здрач: Зазоряване“ – Първа част

Заради постелните сцени между Едуард и Бела, първоначално филмът бил в категория R (лица под 18 години можело да влизат в киното само с родител). Това не устройвало създателите на поредицата и те редактирали сцените, така че да попадне в категория  PG-13 (вече и 13-годишните можели да гледат). Доста разумен ход, предвид на факта, че основната таргет група на вампирската сага не може да си купува легално бира.

„Аватар“

По време на снимките на „Аватар“ Джеймс Камерън със сигурност е стискал палци да не му зависне компа, защото реално заснетите сцени от филма са едва 40 %, а останалите 60 са с компютърни елементи. Първоначално фантастиката е била предвидена за пускане в кината още през 1999 г, но по това време за създаването на специалните ефекти били необходими 400 млн. $ и нито едно студио не се наело да финансира проекта.

„Страстите Христови“

При заиграването с религията винаги съществува опасност. В това се убедил актьорът Джеймс Кавийзъл, изпълняващ ролята на Исус Христос във филма „Страстите Христови“. Един ден на снимачната площадка той е ударен от мълния без да получи сериозни наранявания. И за да бъде мистиката пълна, свидетели разказват, че в този момент видели сияние около тялото на Кавийзъл.

„Когато Хари срещна Сали“

Сцената-наръчник за всички жени по света, в която героинята на Мег Райън симулира оргазъм в ресторанта, всъщност е импровизация на самата актриса. По сценарий двамата трябвало просто да водят разговор за жените, симулиращи оргазъм.

 „Колекционерът“

В първоначалната версия на гризещия нокти трилър имало няколко голи сцени с камбоджанския детски блян Анджелина Джоли. Впоследствие режисьорът на продукцията обаче ги изрязва, за да не се разсейва зрителя от историята. Е какво ще се разсейваме, ние вече колко сме й ги виждали…

„Изкуплението „Шоушенк“

Ролята на новопристигналия в панделата младок Томи Уилямс, изпълнена от Джил Белоус, първо била замислена за Брад Пит.

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари