Най-скъпата кола в света е създадена в Ливан

2
Добави коментар
lozanov
lozanov

Ливанската фирма M Motors на 29 януари на Катарското автомобилното изложение ще представи най-скъпия суперавтомобил, произвеждан някога. Става дума не за единичен екземпляр, разработен за някой колекционер – богаташ,  а за сериен  автомобил. Наистина – лимитирана серия,  тъй като  ще бъдат произведени само седем коли.

Автомобилът,  наречен LykanHypersport, се разработва шест години с участието на немската тунинг къща RUF, италианските фирми Studio Torino, Magna Steyr Italia, Viotti  и ID4Motion. Мартньорите на М Motors са отговорни за дизайна, силовата част и трансмисиите, монтажа и настройките на електрониката, а  окончателното сглобяване   на суперавтомобила  е осъществено във фабриката на  M Motors в Бейрут.

LykanHypersport е оборудван с шестцилиндров би-турбо двигател на Porsche 750 к.с. които позволяват на колата да вдигне сто километра за 2,8 сек и да се ускорява до 390 km / h.

Но тази кола е уникална не с динамичните си характеристики. Както се знае арабските любители  на редки и скъпи коли обръщат много повече внимание на екстериора и интериора на автомобила, а не на броя на „конете“ под капака. Ето защо LykanHypersport е изпипан като за тях.

Светодиодната оптика е инкрустирана с диаманти, салонът е покрит със скъпи видове кожа, зашита със златни нишки, а фирмата  ID4Motion  специално е разработила холографски дисплей и интерактивно табло. В допълнение всеки клиент като „бонус“ получава часовник  Cyrus Klepcys Special Edition  за $ 200 000.

Ако по-рано за най-скъпият суперавтомобил се смяташе  датският Zenvo ST1, за който искаха три милиона долара, LykanHypersport ще струва още $ 400 000.