Грип ли? Как да бъдем здрави и енергични!

11
Добави коментар
lubopav
lubopav

Някакъв грип бил щъкал наоколо разбрах. Един по един “изгарят” мои приятелки като лампички на светлинното табло
Ето малко добри идеи как да се предпазите от това нещо, или пък как да подобрите здравословното си състояние бързо и без да вземате химикали:

1. Нарежете един голям корен джинджифил на ситно и го разбъркайте с около 200 гр. мед. Може и на око – толкова, колкото да стане смес, която е само слепена от меда, а не да плуват малки парченца джинджифил в много мед. Взимайте по 1 с.л. от сместта два пъти дневно. Дъвчете бавно и оставете сока на джинджифила да облее цялото гърло преди да преглътнете. Джинджифилът е пръв помощник при простудни заболявания, кашлица, хрема, възпаление на дихателните пътища, при нарушено храносмилане. Съдържа много потентни анти-възпалителни съединения, наречени гингероли, които облекчават много възпалителни процеси, включително ревматоидни и атритни болки. Напоследък в интернет се разпространява информацията, че тази комбинация от мед и джинджифил бори дори рак!

2. Настържете един корен хрян и го залейте със сока на 1 или 2 прясно изцедени лимона. Взимайте по 1 с.л. два пъти дневно. Ако ви е прекалено парещ за самостоятелна употреба, можете да го добавяте към супи и ястия. Така можете да приемате и по-голямо количество. Комбинацията корен от хрян и лимонов сок изчиства от гной, затова помага изключително много при влажна кашлица, а и по принцип е чудесно изчистващо от гной и слуз средство.

3. Правете си редовно фреш поне веднъж дневно – поне 200 ml. от лимони, грейпфрути и портокали. Можете да добавите вътре щипка куркума. Вкусът ще се промени малко и може и да не ви допадне съвсем, но куркумата е естествен антибиотик, който бори всякакви бацили. Ако не ви е вкусно във сок, можете да добавяте куркумата като подправка във всякакви ястия. А защо да не си правите сутрин за отскок и по една чаша златно мляко с куркума? Тя е толкова силен антисептик, че помага за бързото дезинфекциране и зарастване дори ако се посипе на отворени рани.

4. Вземете си магнезиево олио и направете една доза, разредена 1:4 с минерална, изворна, или дестилирана вода. С този разтвор можете да правите гаргари при болно гърло, да шмъркате с носле за хрема и да правите компреси (за главоболие и синузит например). Ако тази концентрация ви е прекалено силна, можете да разредите с още малко вода. Можете да вземете и магнегий на кристали и заедно с една шепа морска сол да си направите баня на караката, а ако имате вана вкъщи – директно се гмуркайте! Магнезият е незаменим минерал, който отговаря за над 300 ензимни операции в човешкото тяло, но за жалост е в дефицит във всеки съвременен организъм.

5. Вземете си невен и пелин и правете чайчета и от двете. 1 ч.л. от билката (и за двете важи) се запарва с 250 мл вряща вода и престоява 10 мин. Пие се по 3 пъти на ден по 1 чашка. С пелина ще бъдат унищожени гноеродните микроорганизми, ще се активира кръвообращението, ще се подобри храносмилането, ще се засили обмяната на веществата (затова е добре да се пие и при наднормено тегло и нарушена обмяна). Невена се препоръчва като добро противомикробно, противовъзпалително и регенеративно средство с ясно изразена способност да ускорява заздравяването на тъкани и рани. Разбира се, остава и добрата универсална лайка, която прави чудеса за дихателните пътища, много добро противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, спазмолитично, ранозаздравяващо, успокояващо и потогонно средство е.

6. Вземете си пъпчици карамфил от магазина (щанда с подправки), или пък от някой пазар или магазин за подправки и когато се сетите 2-3 пъти на ден си дъвчете по 5-6 зрънца. Ако ви е твърде силен и непоносим вкуса, можете да ги смелите с кафемелачка и да ги добавяте към ястия и питиета. Карамфилът се използва за третиране на паразити, вируси, и най-различни бактериални инфекции. Изчиства организма и от многобройните вътрешни паразити. Друга идея за употреба на карамфил: Изсипете едно цяло пакетче карамфил в шише от литър и половина с чиста вода. Ако водата е зеолитена – още по-добре. Оставете няколко дена карамфилът да се накисне добре и да пусне своите лечебни сокове. На практика – можете да оставите карамфила накиснат така в продължение на седмици, и дори месеци. Няма да се развали, а карамфиловата вода ще става все по-наситена. След това можете при употреба да я разреждате така, че да пасне на индивидуалния ви вкус. Можете да я пиете, да си правите гаргара с нея, или просто да изплаквате устата. Силният антибактериален ефект на карамфила е гарантиран при всички случаи.

7. Пийте редовно златно мляко. Или още – известно като чай от куркума. Вижте рецептата тук. Древна рецепта от Аюрведа, която осигурява силна имунна система, чист и здрав черен дроб (а от замърсяването му започват половината болести), че и здрави стави на всичкото отгоре. Превантивно едно сутрешно питие от златно мляко с мед, вместо кафе е чудесен избор за добро здраве. 

8. Обърнете внимание на храната си! Премахнете всякакви пилешки супички (абсолютен мит!!), меса, колбаси, тестени продукти, сирена, кашкавал, мляко, пържени тежки, консервирани храни. Или минете само на плодове, чай, фрешове и вода, или яжте само лека, сурова, прясна храна. Изобилие от сурови зеленчуци, плодове, кълнове. Наблегнете на суровите сезонните зеленчуци. Репи, моркови, цвекло, хрян, пащърнак, зеле, броколи. Ако не се чувствате гладни, просто не яжте! Минете на гладолечение за няколко дена. Но пийте много течности! Организмът ни е абсолютно уникална, гениална система, която много добре знае какво й е необходимо във всеки момент. Мита “Хапни си здраво, за да имаш сили да оздравееш” отдавна е развенчан. Съпротивителните сили на тялото ви в момента са фокусирани върху борбата с нежеланите микроорганизми, причинили инфекцията. В момента, в който се натоварите с храна, тези сили спират борбата и отиват към стомаха, за да смелят всичката тази храна.

9. Практикувайте квантова синхронизация, която на фино енергийно ниво трансформира енергийните дисбаланси и води до подобряване на физическото състояние.

10. Изключете телевизорите си и отидете на разходка, или пък просто се отпуснете в леглото с добра книга в ръка, с мека, хармонична музика. Медитирайте! Когато сме центрирани, в хармония със себе си и околния свят, стресът престава да е водещ фактор в живота ни. А вече за никого не е тайна, че най-страшните болести на съвремието са свързани категорично с високите нива на стрес.
Останете със себе си, пресъздайте живота, който искате и нещата ще започнат да се получават. Грипът стои далеч от добрите мисли ….
Приятен ден, и усмихнати дни през тази седмица!

Подобни публикации: Как да посрещнем здрави студения сезон

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: билков чай, билкови лекарства, грип, здраве, как да се борим с грипа, лек за болно гърло, лек за кашлица, настинка, притовогрипни лекарства, храни-лекарства