Как да премахнем плесен от пейки и градинска мебел

1
Добави коментар
wweb
wweb

Как да премахнем плесен от пейки и градинска мебел

Плесента се появява при влажен климат и създава зелен тинест слой, който загрозява градинската и паркова мебел. А, най-потърпевши се оказват пейките. Съществува една доказана субстанция, която може да премахване плесен, без нуждата от скъпи токсични препарати. Това е оцетът. Той е подходящ за чистене, както на платове, така и на твърди повърхности, като дърво и метал.

В много от случаите, натуралните продукти се оказват и най-ефективни в борбата с вредните природни сили и организми. За целта е препоръчително да се използва по-светъл винен или ябълков оцет. Той не остава следи. Свойствата му да отстранява плесени и дори лоши миризми са изпитани.

Пейките, заради своето постоянно излагане на слънце и дъжд, са най-засегнатата паркова мебел. За да отстраните плесента по градинското обзавеждане е необходимо да направите следното:

1. Ако върху пейките сте поставили възглавници, най-лесният начин да ги изчистите е, като ги пуснете в пералнята с 2 чаши оцет.

2. Смесете равни части гореща вода и светъл оцет в съд.

3. Използвайте четка. Потопете я в течността и започнете да търкате пейката. Когато отстранявате плесен от пейки, направени от меко дърво, първо се уверете, че четката няма да повреди повърхността на градинската мебел. Започнете да търкате съвсем малък участък и ако забележите, че четката оставя следи я заменете с гъба.

4. След като сте изчистили пейката с винения разтвор, я минете с чиста вода и проверете за места, където е нужна повече упоритост. Природните продукти са чудесна алтернатива, но понякога изискват повече търкане отколкото, ако използвахте химикали и препарати.