Баланс между играта и безопасността на децата в детските площадки

1
Добави коментар
wweb
wweb

Баланс между играта и безопасността на децата в детските площадки

Из парковете и детските площадки, повече се засяга темата за безопасността на децата, отколкото за тяхното забавление. Засилвайки загрижеността си, някой родители дори прибягват до по-сериозни мерки – като оборудват малчуганите с каски, наколенки и налакъртници – преди да ги пуснат на, предназначените за игра, паркови съоръжения. И така, вперили поглед към рисковете, които крият – ние лесно забравяме най-важното качество на детските площадки – това, че те са създадени за забавления и игри.

Въпросът е, трябва ли да поставим безопасността на децата си пред тяхната лична свобода? Висококачествените постройки и съоръжения за игра, умеят да комбинират и двете неща. Дизайнът на катерушки, люлки, пързалки и фитнес уреди, трябва да бъде съобразен с новите стандарти за безопасност, свеждайки риска от наранявания до минимум.

Доброто оборудване за детски площадки трябва да притежава следните качества:

– Комбинираните детски съоръжения трябва да са добре обезопасени, като предоставят защита от свободно падане и заклещване на децата.

– Оплитането на дрехите, също води до сериозни последствия. Ако съоръженията притежават някакъв механизъм (като люлките и въртележките), той трябва да е центриран.

– Най-добрите съоръжения за детски площадки, включват възможността за социални игри, в които участват няколко деца. Задължително е те да са стабилни.

Обезопасеността на детските площадки, все още е проблем на много места. Съоръжения, в които са замесени иновации и креативен дизайн, ще позволят на децата да се радват, както на безопасни, така и на забавни игри.