Откриха следи от изчезналия самолет с дизайнера Мисони

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Следи от изчезналия над Венецуела в началото на януари самолет, в който е бил шефът на модната империя „Мисони“, бяха открити на остров Кюрасао в Карибско море, предаде АП. Германски турист е намерил чанта, принадлежаща на пътник, който е трябвало да лети със същия самолет, но в последния момент се е отказал. Той се свързал с пътника, който го помолил да съобщи за находката на местната полиция.

Чантата е била открита в планинската северна част на острова.

Самолетът BN-2 Islander, на борда на който е пътувал 58-годишния дизайнер Виторио Мисони със съпругата си и приятелско семейство, изчезна от екрана на радарите на 4 януари 2013 по време на курс от венецуелския архипелаг Лос Рокес към Кюрасао. Властите на страната организираха издирвателна операция по вода в района на предполагаемото падане на самолета, но досега от него не бяха открити никакви останки.

В хода на предварителното разследване станало ясно, че авиокомпанията, на която принадлежи самолетът, не е имала всички необходими разрешителни за извършване на полети, а срокът на лиценза на венецуелския пилот е изтекъл през ноември 2012 г.

Италия и Венецуела наеха съвместно специален плавателен съд, който може да прави проучвания на голяма дълбочина в океана, но той ще пристигне в района на евентуалната катастрофа в началото на февруари.

Венецуела