Parker – Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес в престъпен тандем

2
Добави коментар
Avtora
Avtora

Parker – Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес в престъпен тандем

от Валерия Стефанова | 30.01.2013 | 11:00

Някои неща са възможни само в киното и точно това ги прави любими на публиката. В Parker (Паркър) Тейлър Хакфорд (Taylor Hackford) залага на съчетание от зрелищни каскади и звезден актьорски състав начело с Джейсън Стейтъм (Jason Statham) и Дженифър Лопес (Jennifer Lopez).

Едно от присъщите на киното (и литературата, разбира се) неща са очарователните, принципни крадци, които никога не крадат от бедните, не нараняват невинни хора и, като изключим краденето, могат да служат направо за пример за подражание.

Дори когато не са чак толкова примерни, те са толкова харизматични, че каквото и да направят, не можем да не им симпатизираме. Точно от този тип персонажи е и Паркър, за когото всичко е въпрос на принципи, включително и кражбите, защото всички крадат, но не всички си го признават. Към вече споменатите качества можем да прибавим неизменната почти магическа способност за оцеляване, комбинирана с бърз ум и излъчване, на което дамите просто не могат да устоят. Вероятно при подобно описание се сещате първо за актьори като Джордж Клуни (George Clooney) и Мел Гибсън (Mel Gibson), но Джейсън Стейтъм (Jason Statham) също се справя със задачата. На режисьорският стол е носителят на „Оскар“ Тейлър Хакфорд (Taylor Hackford). Хакфорд е режисьор на хитови ленти като An Officer and a Gentleman с Ричард Гиър (Richard Gere) и The Devil’s Advocate с Ал Пачино (Al Pacino) и Киану Рийвс (Keanu Reeves). Третата лента, с която вероятно повечето от вас свързват Хакфорд, е номинираната за „Оскар“ биографична драма Ray, в която Джейми Фокс (Jamie Foxx) се превъплъщава в Рей Чарълс и е отличен с „Оскар“ за изпълнението си. Сценарият на Parker е базиран на роман на Доналд Едуин Уестлейк (Donald Edwin Westlake). Паркър е основен персонаж в серия романи на Уестлейк и най-известния сред създадените от него образи.

Лентата на Хакфорд не е първата екранизация по произведенията на Уестлейк. През годините в ролята на Паркър (въпреки че във филмите името на персонажа обикновено е сменено) са се превъплъщавали актьори като Робърт Дювал (Robert Duvall) в The Outfit и Мел Гибсън (Mel Gibson) в Payback. Сценарист на Parker е Джон Дж. Маклафлин (John J. McLaughlin), познат на кинофеновете с работата си над изключително успешния Black Swan, който му донесе номинация за награда BAFTA. Създателите на Parker определено залагат на доста различен от предишните им творби жанр, но пък Паркър е точно такъв, какъвто може да се очаква и при това с непроменено име. Сюжетът се заплита около обир, в който той се съгласява да работи с хора, които не познава добре, защото са препоръчани от негов приятел. Условието, което Паркър поставя, е да спазват плана му и да се подчиняват на заповедите му.

Само че нещата се объркват и макар че обирът не пропада, има невинни жертви, което изобщо не допада на Паркър. Още по-малко му допада идеята да не получи парите си, защото останалите искат да ги вложат в осъществяването на по-голям удар. Когато Паркър отказва да се включи, те се опитват да го убият. След като оцелява по чудо, Паркър решава да отмъсти. Не заради парите, а заради принципа и за да обере бившите си съучастници, след като направят удара си. За целта обаче ще му се наложи да действа изключително внимателно и да приеме помощта на една изненадващо умна и отчаяно нуждаеща се от промяна в живота жена.

Лесли (Дженифър Лопес) е брокер на недвижими имоти и, дали защото работата й не върви или защото е привлечена от мистериозния милионер, за какъвто се представя Паркър, много бързо се досеща, че той всъщност не е това, което изглежда. Освен Джейсън Стейтъм (Jason Statham), когото със сигурност свързвате с The Transporter, филмите на Гай Ричи (Guy Ritchie) и цял куп шеметни екшъни като Killer Elite и The Expendables, и Дженифър Лопес (Jennifer Lopez), която е в доста различно от обичайното си амплоа, към актьорския състав се присъединяват Майкъл Чиклис (Michael Chiklis), добре познат на феновете на сериалите от The Shield и трикратно номинираният за „Оскар“ Ник Нолти (Nick Nolte).

 

Галерии

Parker

Елитни убийци (Killer Elite)

Непобедимите 2 (The Expendables 2) – на сним. площадка

от Avtora.com | 13.04.2015 | 15:00

Всички знаем, че Madonna е привърженик на страстните целувки на сцената. Е, и този път поп иконата не изневери на себе си.

от Avtora.com | 11.04.2015 | 22:00

Джъстин Тимбърлейк и съпругата му Джесика Бийл станаха родители за първи път.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 21:00

Тъкмо когато решихме, че не може да станем по-големи фенове на Vogue, видяхме прекрасната Серина Уилямс (Serena Williams) на корицата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:31

Двама от гигантите на Rolling Stones – Мик Джагър и Кийт Ричардс – имат ново споделено желание: да запишат нов студиен албум на групата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:00

Останахме безмълвни, когато видяхме как изглежда прекрасната Роузи Хънтингтън-Уайтли (Rosie Huntington-Whiteley) за Violet Files!

от Avtora.com | 09.04.2015 | 11:00

Снимките на дългоочаквания филм на DC Comics – Suicide Squad – започват съвсем скоро и актьорският състав вече е събран.

от Avtora.com | 09.04.2015 | 09:30

Disney няма намерение да забавя темпото. Студиото продължава напред с още една игрална адаптация на своя класическа анимация – Pinocchio (Пинокио).

от Avtora.com | 08.04.2015 | 10:30

Здравей, русокоске!

от Avtora.com | 07.04.2015 | 20:00

Кристен Стюарт (Kristen Stewart) изглежда изумително за новата рекламна кампания на чанти Chanel.

от Avtora.com | 07.04.2015 | 18:00

„Истински страшните грешки са тези, които разболяват отвътре“, сподели Миро в ефира на bTV.