Нови автобуси и спортна площадка за жителите на Долно Езерово

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

От тази година жителите на квартал Долно Езерово също ще ползват новите и модерни автобуси с полската марка “Соларис”, закупени в рамките на изпълнявания от Община Бургас проект за интегриран градски транспорт. Това стана възможно след смяна на досегашния превозвач с общинската транспортна фирма “Бургасбус”, заяви зам.-кметът д-р Лорис Мануелян по време на поредното обществено обсъждане на проектобюджета за 2013 г.

Втората радостна новина за местните жители бе свързана с изграждането на нова спортна площадка в квартала. Зам.-кметът сподели че, инициативата на Общината е в отговор на заявения през 2012 г. интерес от страна на младежите, които отскачали пеш до съседния квартал Лозово, за да ползват тяхната площадка. В момента се търси подходящ терен за нея, след което ще се прибегне до самото й реализиране.

Очаква се през тази година да бъде официално открита новоизградената църква в Долно Езерово. Пространството около нея ще продължи да се благоустроява. Обновяване ще бъде осъществено и в района на Източното дере, където се предвижда да има нова детска и фитнес площадка. Продължават и ремонтните дейности, свързани с подновяване на главната улица в квартал Долно Езерово – “Захари Зограф”.

В момента там се поставят тротоарни плочи и бордюри, каквито досега никога не е имало. Ще продължи и ремонтът на санитарните възли и на класните стаи на 3 и 4 етаж в ОУ “Христо Ботев”, което миналата година бе санирано, боядисано и с изцяло обновен и модернизиран физкултурен салон.

Териториалният директор на Долно Езерово Антоанета Манолова припомни на присъстващите свършеното през 2012 г. в квартала – ремонт на улиците “Магура”, “Есперанто” и “Средногорие”, доизграждане на местния православен храм, разкриване на нов пункт за раздаване на детска млечна кухня, почистване на местния гробищен парк и на двете дерета, като превантивна мярка срещу дъждовни наводнения и закупуване на климатик за пенсионерския клуб.

Жителите на квартала изказаха благодарности към Община Бургас за подкрепата, която оказва на местния спортен клуб по лека атлетика “Вая”. Основните им въпроси и желания тази година бяха свързани с присъствие на дежурен лекар, обновяване на алеите в централния парк на квартала и изграждане на велоалея до Бургас. Участие в срещата взеха още упрасвителят на “Бургасбус” ЕООД Петко Драгнев, представители на общинските “Спортни имоти, паркинги и гаражи”, на дирекция “Околна среда” и на поддържащите фирми. Обсъжданията на проектобюджет` 2013 на Община Бургас продължават и днес /30.01./ в пенсионерския клуб в парк “Изгрев” в едноименния жилищен комплекс от 19.00 часа.