Bob Marley live tribute в клуб Mixtape 5

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

В 21:30 часа реге селекторите от Zionlionz Soundsystem – Brumbaras, Dancing Lion и домакинът на вечерта Kappa Irie ще дадат старт на реге маратона.

Мерудия и Roots Rocket Jam Band ще започнат live tribute-a с класики на Боб Марли и техни авторски парчета.

Втората част ще открие Samity с Live Dub сет, в който ще се включат и вокалистите Sen I, Jahmmi Youth, VoLion и Bibi Youth.

Зад пулта за празнични сетове ще застанат SAVA и Emil Prize (Camp Sessions).

Bob Marley live tribute се организира от първия реге лейбъл в България Roots Rocket Family.

 

Допълнителна информация:

Roots Rocket, първият български реге лейбъл, е съвместно начинание на артисти и последователи, основано на базата на учението за любовта, единството и разбирателството. Издава първия български реге албум – Root Souljah EP 2007 и продуцира първата колаборация между български и ямайски изпълнители – Jahmmi Youth и King Ali Baba в парчето ‘Giddeon’.

В края на 2010 излиза вторият фийт с артист от Карибския остров – Ras Zacharri, племенник на Buju Banton. Сингълът е композиран от американския dub/reggae артист Dub Caravan в Лондон и е изпълнен от вокалите на Root Souljah (Roots Rocket Band) – Sen I, Zafayah, Jahmmi Youth и най-известния реге изпълнител и раста посланик от Сърбия – Hornsman Coyote. Няколко месеца след това Roots Rocket представя и новия проект на Jahmmi Youth & Kin Dread – оригинален микс от медитативни реге мелодии, с хип хоп и джаз елементи.

През 2011 година лейбълът отваря ново студио. Към реге семейството се присъединява група Мерудия и се появява и Roots Rocket Sound. Zafayah и Sen I, заедно с Весо и Християн от Мерудия печелят конкурса на British Council и БГ Радио за саундтрак на София с песента ‘Sofia Sound’.

През май 2011 Roots Rocket Label представя едноименния и обновен формат на Root Souljah – ROOTS ROCKET BAND.

Изпълнителите от първата българска реге група вече имат турнета в Словения, Румъния, Гърция и Македония, както и концерти в Англия, Германия, Австрия, Чехия, Словакия и Сърбия. Последните им изяви зад граница са на Trenchtown Festival в Сърбия и на Donaris Fest в Румъния. Сериозната заявка за присъствието на Roots Rocket Band на Европейската реге сцена е направена, публиката ги харесва, а новите фестивални покани валят.

Оригиналният реге груув и позитивните послания, подплатени със завладяващата брас секция на бандата, са част от елементите на успешната им музикална мисия.

Сред 10-членния състав на Roots Rocket Band са вокалистите Sen I, Zafayah и Jahmmi Youth, които са имали съвместни концертни изяви с реге изпълнители като Mad Professor, Macka B & Roots Ragga Band, Jahcoustix, Ras Zacharri, King Ali Baba, Deadly Hunta, Percy Dread, Ras Daniel Ray, Solo Banton, YT, Webcam Hi-Fi, Dub Caravan, Soulfire.

Парчето им с Webcam Hi-Fi (Франция) е издадено на винил, а скоро беше публикувано в тридесетхиляден тираж от едно от най-известните европейски списания за реге музика „Reggae vibes“.

В редиците на Roots Rocket family се открояват младият дъб/реге изпълнител и композитор – Samity, който в края на февруари ще издаде дебютния си албум; сестрата на Jahmmi Youth – Bibi, Kin Dread, NRG_D и др.

 

Участници:

Иво Маринов a.k.a. Brmbaras e верен последовател на реге и раста културата от близо 15 години, като първите си диджейски заложби демонстрира през 2003 г. Скоро след появата на Zionlionz Soundsystem през 2004, Brmbaras се присъединява към екипа и се превръща в един от най-харизматичните и емблематични селектори на формацията, не само с колоритния си вид, но и с невероятния си вкус към регето. И до момента Brmbaras неизменно следва принципите на раста културата и продължава да радва българските фенове с уникална селекция от ранно и съвременно реге.

Михаил Димов a.k.a Dancing Lion застава за първи път зад диджейския пулт през 1994 г. Той е основател и част от няколко формации свързани с глобална, експериментална и DUB музика.

Мерудия се ражда като реге формация още през 2007 г. Нейни основатели са Весо, Лози и Тони, към които по-късно се присъединяват останалите. Музиката на групата е позната с емоционалния микс от реге, българска, африканска и други фолклорни традиции. Бандата радва почитателите си със слънчевия си стил, а отскоро вече е част от първия български реге лейбъл Roots Rocket.

Sen I е съосновател на първата реге група /Root Souljah/ и първия реге лейбъл в България – Roots Rocket. Той е и организатор на първия реге концерт у нас, а именно на сина на легендата Боб Марли – Джулиан –  през 2005 г. Посветен на раста и реге културата, оттогава насам той пее на фестивали и концерти из цяла Европа и България с артисти като Mad professor, Macka B, General Levy, Jahcoustix, Ras Zacharri, Dub Incocporation, King Ali Baba и много други. Също така Sen I продуцира и режисира музикални видеоклипове и късометражни филми в подкрепа на посланията, които изпраща чрез музиката си.

Цялото семейство на Jahmmi Youth се занима с музика – майка му и сестра му са пианистки, а баща – му тромпетист. На 13 г. започва да слуша реге музика, която силно повлиява на живота му и представата му за света. Напуска музикалното училище, където две години е в специалност „Тромпет“. Става вегетарианец и си пуска дредове. Музиката на Jahmmi Youth отговаря както на духовните търсения на слушателите, така и на хората, които просто искат да се забавляват. Съосновател на първия български реге лейбъл – Roots Rocket Label. През 2012 г. издаде първия български Reggae/Dancehall Mixtape. Участвал е в много интернационални музикални проекти с артисти от Ямайка, Франция, Словакия, Италия и Португалия. Излизал е на една сцена с изпълнители като Busta Rhymes, Ms Dynamite, General Levy, DUB Incorporation, Solo Banton, Deadly Hunta, Israel Vibration. 

VoLion започва да работи с група SouthWick в началото на 2010 г., с които снимат клип на първия си сингъл Pink Skies през 2011-та, след което издават дебютния си албум „От Плът И Фънк“ през ноември 2012-та и участват на повечето по-големи български фестивали. През 2011 година VoLion започва участието си като беквокал в Ruth Koleva Live Band, icyf jdud работи с RootsRocket Live Band и записва заедно със Sen I върху Bun Vampayah Riddim (prod.Zafayah). 

Bibi Youth е израснала в дом наситен с музика, слушайки безбройните репетиции на родителите си, тя от рано се докосва до изобилие от звуци. Учейки и изпълнявайки класическа музика на пиано, по пътя, сред разнообразни завои се задава и регето, благодарение на значимия, както за нея, така и за българската реге сцена – Jahmmi Youth! По собствено желание тя приема сценичната фамилия на брат си – Youth, за да са брат и сестра не само в живота, но и в музиката. Въпреки, че до момента има само една издадена песен, тя има редица  участия в страната и чужбина (Румъния, Словакия, Словения, Сърбия) заедно с Jahmmi Youth и Roots Rocket band. В края на февруари тръгва на път, защото предстои ново европейко турне, от което тя ще бъде неразделна част заедно с Jahmmi и Lazy Face (Германия, Чехия, Полша, Словакия). Силно вдъхновена от Dezarie, Erykah Badu, Nneka, посланието на Bibi Youth е социално, стремеeйки се да придава усещането за светлина и ведрина по един абстрактен начин.

Samity (Roots Rocket) е българският dubwizer, композитор и продуцент. Той се завръща на българската сцена след кратко затишие. През последните месеци той се беше посветил изцяло на студийната работа на дебютния си албум, както и върху новите проекти на Roots Rocket и Мерудия. През изминалата година младият артист успя да покори истанбулската реге сцена и стана незаменима част от дъб вечерите на мегаполиса. 

SAVA е от хората, които трудно се задържат на едно и също място и винаги търсят нещо ново. Не разделя музиката на стилове, но въпреки това споделя, че в момента е наблегнал на Ghetto Funk, Electro, Dubstep и Drum and Bass. Когато SAVA застава зад пулта, музикалният диапазон рязко се увеличава – hip-hop, jazz, funk, drum and bass, dubstep, разходка през балканите или архивите на Балкантон, малко китари, брит звучене и тук там някой чисто нов ремикс. Вярва, че е способен да пусне почти всяка песен, стига да е подготвил добре публиката си – освен когато не иска да я изненада с нещо.

Емил ‘Боро’ Борисов a.k.a. Emil Prize започва своята кариера през 1999 г. и през последните 10 години той завладява българската клубна музикална сцена със своя уникален смесващ стил и весела личност. Пускал е на практика в почти всеки голям клуб в България и е забавлявал хиляди хора. Неговите умения включват не само работа на пулта, но той е и един от най-опитните промоутъри на Балканите. Причината за неговия успех се корени във факта, че винаги се обгражда с позитивни и щастливи хора като него самия. Най-големият му успех до сега са неговите Camp Sessions партита, където той привлича хиляди български парти маниаци няколко пъти годишно през последните две години.

Kирил Алексиев a.k.a. К „Kappa“ Irie попада в света на регето преди близо 10 години и завинаги остава негов верен и неотклонен жител. През 2003 участва в създаването на първия български уеб сайт посветен на реге музиката, раста философията и феновете им в страната – Rasta.Cult.Bg. Близо година след това се ражда и вторият му групов проект Zionlionz Soundsystem, една формация от ентусиасти и талантливи диджеи, които си поставят за цел да развиват и подкрепят реге културата в България, главно чрез организиране на музикални и културни събития с международни гости и артисти. Днес, старият сайт вече не съществува, но скоро се задава негов актуализиран и модерен наследник. Zionlionz Soundsystem от своя страна неуморно следват мисията си и скоро ще празнуват 9 години от създаването си, като зад гърба си могат да се похвалят с организирането на 90% от всички реге събития в страната.

 

Източник: recTime Media