Топ 10 на най-очакваните филми за 2013 година

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Изминалата 2012 г. бе доста постна от към хубави филми, брато. Почти нищо не ни грабна, за да отидем на кино, а като влезем в “Zamunda” и “ArenaBg” имаме чувството, че сме изгледали всичко.

Затова решихме да направим една класация от Топ 10 на най-очакваните филми за 2013 г. Дано да стават за гледане, иначе пак ще си го изкараме на гаджето, като започнем да й ровим в гащичките след 15-ата минута от началото на лентатата.

Trance (Транс)

Световна премиера: 27.03.2013

Кой режисира: Дани Бойл

Кой участва: Джеймс Макавой, Венсан Касел, Розарио Доусън

За какво става дума: Крадецът Саймън (Макавой) отмъква успешно оригинал на Гоя, но губи паметта си и не помни къде го е скрил. Признаваме, че звучи тъпо. Престъпният бос Франк (Касел) закономерно се вкисва от това развитие на ситуацията и се опитва да проникне в главата на Саймън с помощта на хипнотизаторка (Доусън).

Какво да очакваме: Дани Бойл се завръща към жанра, с който проби покрай “Плитък гроб”, а именно – минималистичния трилър.

Stoker (Огнярят)

Световна премиера: 01.03.2013

Кой режисира: Парк Чан-уук

Кой участва: Мия Вашиковска, Никол Кидман, Матю Гууд

За какво става дума: Докато Холивуд се опитва да римейкне култовата му класика “Oldboy”, корейският режисьор Парк Чан-уук се кани да ни психира с англоезичния си дебют. Историята разказва за младата Индия (Вашиковска), чието семейство се разпада след смъртта на баща ѝ в автомобилна катастрофа. Междувременно нейната студена и емоционално нестабилна майка (Кидман) започва връзка с чичото на Индия (Гууд) и… джагара-джугара. Последният обаче скоро разкрива тъмната си страна и кървавите проблеми започват. Найс, а?!

Какво да очакваме: При Парк човек никога не знае какво да очаква.

The Tomb (Гробницата)

Световна премиера: 27.09.2013

Кой режисира: Микаел Хафстрьом

Кой участва: Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Джим Кавийзъл, Вини Джоунс, Сам Нийл

Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер в “The Tomb”

За какво става дума: Рей Бреслин (Сталоун) е затворен в свръх-технологичен зандан, който на всичкото отгоре е проектирал лично. Бягството изглежда абсолютно невъзможно, но неговият съкилийник (Шварценегер) очевидно не мисли така.

Какво да очакваме: Зарежете евтиния камео-фест, наречен “Непобедимите”. Това тук ще бъде истинският сблъсък на осемдесетарските екшън-титани. С други думи, нещо като “Жега” с мускули.

Man of Steel (Човек от стомана)

Световна премиера: 14.06.2013

Кой режисира: Зак Снайдър

Кой участва: Хенри Кавил, Майкъл Шанън, Ръсел Кроу, Ейми Адамс, Кевин Костнър, Даян Лейн

За какво става дума: Майсторът на ефектните каданси Зак Снайдър (“300″, “Отмъстителите”) и майсторът на заплетената драма Кристофър Нолън (“Мементо”, “Престиж”, новата трилогия за Батман) обединяват сили, за да върнат най-популярния комиксов герой на екран. Снайдър вече обяви, че филмът му няма да има никакви допирни точки с предишните филми за Супермен, което е чудесно, защото всички искаме да забравим “Супермен се завръща”.

Какво да очакваме: Каданси и драма, разбира се.

Star Trek Into Darkness (Пропадане в мрака)

Световна премиера: 17.05.2013

Кой режисира: Джей Джей Ейбрамс

Кой участва: Крис Пайн, Закари Куинто, Бенедикт Къмбърбач, Саймън Пег, Зоуи Салдана

За какво става дума: Земята е в пламъци, звездната флота е унищожена, а на всичкото отгоре капитан Кърк (Пайн) има и лични сметки за уреждане със злодея, отговорен за всичко това (Къмбърбач).

Какво да очакваме: Очакваме да видим какво ще сътвори Джей Джей Ейбрамс в рамките на фантастичния жанр, преди да се захване с “Междузвездни войни”. За мнозина “Пропадане в мрака” ще бъде мерилото, което да покаже дали новите джедайски приключения ще си струват.

Sin City: A Dame to Kill For (Град на греха: Жена, за която да убиваш)

Световна премиера: 04.10.2013

Кой режисира: Робърт Родригез и Франк Милър

Кой участва: Джесика Алба, Брус Уилис, Мики Рурк, Майкъл Медсън, Джош Бролин, Джоузеф-Гордън Левит

Sin City: A Dame to Kill For

За какво става дума: Заглавието спокойно може да послужи и на някоя певачка за нов албум, който да лансира в “Град на греха”, който се намира на столичния булевард “Христо Ботев”, но да не се отплесваме. Едновременно предистория и продължение на оригиналния филм. Честно, твърде е сложно за обясняване.

Какво да очакваме: Чудовищен актьорски състав и стилизирано насилие. Предвид факта, че все още не е ясно дори кой точно ще изиграе дамата от заглавието е твърде рано да очакваме нещо по-конкретно.

The Hobbit: The Desolation Of Smaug (Хобит: Пущинакът на Смог)

Световна премиера: 03.12.2013

Кой режисира: Питър Джаксън

Кой участва: Мартин Фрийман, Йън Маккелън, Ричард Армитейдж, Кристофър Лий, Стивън Фрай, Бенедикт Къмбърбач, Еванджелайн Лили

The Hobbit: The Desolation Of Smaug

За какво става дума: Билбо (Фрийман), Торин (Армитейдж) и бандата джуджета продължават пътя към своето съкровище и неизменния сблъсък с дракона Смог (Къмбърбач). Междувременно Гандалф (МакКелън) се заема да разследва появата на некроманта в Дол Гулдур.

Какво да очакваме: Още от същото, но още по-епично. Плюс, най-сетне, дракон.

Pacific Rim (Огненият пръстен)

Световна премиера: 12.07.2013

Кой режисира: Гийермо Дел Торо

Кой участва: Чарли Хънам, Рон Пърлман, Идрис Елба

За какво става дума: В близкото бъдеще порталите между измеренията се отварят периодично и чудовищата от отвъдното, наречени “каиджу”, нападат земните градове. За да ги спрат, хората построяват гигантски роботи, на чийто фон Оптимус Прайм изглежда като играчка от шоколадово яйце.

Какво да очакваме: Очакваме Гийермо Дел Торо или иначе казано, визуалният гений, стоящ зад “Лабиринтът на Фавна” и “Хелбой”, да оползотвори подобаващо най-големия бюджет, с който е работил до момента.

The Lone Ranger (Самотният рейнджър)

Световна премиера: 09.08.2013

Кой режисира: Гор Вербински

Кой участва: Джони Деп, Арми Хамър, Уилям Фихтнър, Хелена Бонъм Картър, Том Уилкинсън

За какво става дума: Тексаският рейнджър Джон Рийд (Хамър) е оставен полу-мъртъв след нападение на бандити и е спасен от шантавия индианец Тонто (Деп). Двамата обединяват сили, за да избият лошите. Сценарият е пазен в такава дълбока тайна, че можем само да гадаем за какво става дума.

Какво да очакваме: Безупречният визуален стил на Вербински и откаченото изпълнение на Деп. Две неща, които видимо отсъстваха в последните “Карибски пирати”, така че сме нетърпеливи да ги получим.

Oz: The Great and the Powerful (Оз: Великият и могъщият)

Световна премиера: 08.03.2013

Кой режисира: Сам Рейми

Кой участва: Джеймс Франко, Мила Кунис, Рейчъл Уайз, Мишел Уилямс, Брус Кембъл

За какво става дума: За поредната екранизация по романа на Л. Ф. Баум. Оскар Дигс (Франко) е дребен фокусник с доста либерални виждания относно въпросите на морала. Когато попада в магическата страна на Оз, той вижда добър шанс да се издигне, но за негово нещастие първо ще трябва да се справи с три приятно сексапилни вещици (Уайз, Кунис и Уилямс).

Какво да очакваме: Рейми винаги е бил режисьор, който снима с размах, дори когато работи с жълти стотинки над “Злите мъртви”. Тук разполага с бюджет, достатъчен, за да си купи Уганда. Правете си изводите.