Джим Кери с главна роля в базираната на истински случай екшън-комедия “Лумис Фарго”

1
Добави коментар
embaka
embaka

Докато все още се спекулира дали Джим Кери ще се присъедини към дълго подготвяния “От глупав по-глупав 2” актьора подписа договор за участие в екшън-комедията “Лумис Фарго” (“Loomis Fargo”), чиито снимки ще започнат през месец април, тази година. Сценарият на филма е базиран на истински случай от 1997-ма година, когато група банкови служители извършват дързък обир на стойност 17 милиона долара от брониран камион на финансовата институция “Лумис Фарго”.

Историята беше описана в книгата от 2002-ра година “Heist!: The $17 Million Loomis Fargo Theft”, която беше използвана от сценаристите за оформянето на филмовия сюжет.

Продукцията се подготвя от близо две години, а продуцентите я описват като комбинация между “Купон с Дик и Джейн” и “Кинти в небето”. Компанията зад “Социалната мрежа” и “Обществени врагове”, Relativity Media, ще финансира и разпространява “Лумис Фарго” по света, а за момента Джим Кери е единствения актьор, чието участие е потвърдено от продуцентите. На режисьорския стол ще седне създателя на комедията “Наполеон Динамит” Джаред Хес, който заяви, че по-голямата част от снимките ще протекат в щата Северна Каролина.

Сценарият на продукцията е вече напълно завършен, а Джим Кери ще се превъплъти в главната мъжка роля на бившия служител на финансовата фирма “Лумис Фарго” Дейвид Скот Гант, който мечтае за по-добър живот. Заедно с колежката си Кели Кембъл и нейния училищен приятел Стийв Чеймбърс Гант започва да подготвя обир, който ще им осигури нужните пари за започването на нов живот в друга държава. Крадците-аматьори се справят с обира, но поради липсата на опит и по-сериозна подготовка те оставят много следи на местопрестъплението и скоро се превръщат в преследвани бегълци.

Режисьорът Джаред Хес: “Историята е много любопитна, защото комбинира сериозни теми като липса на пари и мечтите за нещо по-добро със забавни моменти в които неопитни хора се опитват да извършат нещо, което просто не е в природата им. Има доста поуки, които могат да се вземат от цялата тази история и за мен е голяма чест, че ще мога да я превърна във филм.”

Кастингите за главната женска роля протичат в момента, но все още не се разкриват никакви актьорски имена.

Сценарият е написан от триото Емили Спайви, Крис Боуман и Хъбъл Палмър (“Начо Либре”), а за снимките ще бъде отделен бюжет от около 40 милиона долара. В следващите две седмици ще стане ясно и кои други актьори ще се присъединят към вече потвърдения Джим Кери.

От Relativity Media заявиха, че “Лумис Фарго” ще се завръти по кината през 2014-та година. Все още няма определена премиерна дата.