Две наистина мощни, безплатни онлайн аутокю-та в помощ на вашето следващо видео или презентация

8
Добави коментар
mindhackerbg
mindhackerbg

Какво ще кажете ако на поредния ви видео клип, който сте решили да пуснете в youtube има начин вече да не заеквате и да не се замисляте коя по дяволите беше следващата Ви реплика?

Винаги е било голямо удоволствие човек да гледа най-великите изпълнения от конференциите на TED – уникални презентации.

Завиждам на лекторите там, които могат лесно и свободно да изразят своите мисли пред огромната аудитория, без заекване, без прекъсване, без замисляне, без една крачка назад и без да губят линията и структурата на своя изказ.

Вижте още и: От златната колекция с правила на Дейл Карнеги за успешно влияние при публични изяви!

За съжаление този талант или умения не са присъщи за всеки.

И въпреки това има изход!

За всички хора, които искат да звучат добре, да изглеждат уверено със своя текст пред публика и най-вече пред видео камерата,

…когато подготвят своето следващо видео за сайта или продукта си, има няколко страхотни онлайн теле-суфльора или по известни като аутокю-та, които да им помогнат.

Разбира се всички вие много добре знаете какво представлява истинското, професионално аутокю, но то разбира се е доста скъпо.

Точно затова в следващите редове ще ви представя две фантастични онлайн алтернативи, които може да използвате пред всеки лаптоп или настолен компютър, за да запишете поредната си фантастична видео презентация без да изглеждате като тотален аматьор!

Преди да продължим по същество, искам преди това да наблегна на факта, че онлайн видеото и особено това в сайтове подобен на нашия ще става все по-важно: както за търсачките, така и за по-доброто потребителско преживяване.

В този ред на мисли, подобни инструменти, на тези, които следват по-долу ще са от изключителна помощ на хора, решили да следват последните тенденции в интернет бизнеса и в създаването на качествени онлайн продукти.

Вижте още и: 5 неща, които всеки добър презентатор трябва да знае за хората

1. CuePrompter

Въвеждате си желания текст, правите му настройки и натискате бутона!

CuePrompter е простичка за работа безплатна уеб услуга, която ще ви позволи да включите през всеки компютър с интернет, надежден помощник за публично говорене.

Може да възпроизвежда текст, който сте поставили предварително в полето за тази цел, след което остава само да натиснете бутона Start Prompter.

Желаният от вас текст ще се възпроизведе чрез плъзване на думи по екрана точно като истинско аутокю, като ще можете да прочетете думите без проблем дори и от значително разстояние.

За да се възползваме от това онлайн аутокю, от нас се иска само да въведем текста във формата предназначена за това, да коригираме размера на шрифта ако желаем, а също и настройките на дисплея /дали да са бели букви на черен фон или черни букви на бял фон например/, след което натискаме бутона и готово.

Отваря се нов прозорец с нашето персонализирано аутокю, където са включени бутони за превъртане напред, назад и бутон stop/play , както и превключването на различни скорости на движение на текста според предпочитанията ви, плюс възможност за превключване на цял екран – fullscreen!

Недостатък на тази услуга е ограниченото количество на текста до 2000 знака.

Това може да се отстрани ако просто отворите приложението в отделни прозорци в браузъра – в единия ще е първата част на текста ви, в другия ще е втората.

Забележка: когато я тествах, онлайн услугата работеше перфектно с текст на български през браузъра chrome, докато в firefox имаше някакъв проблем!

Пробвайте го от тук!

2. EasyPrompter

Това може би е по-интересното приложение от този кратък списък.

В допълнение към основната си функция – аутокю или автоматично превъртане на текст върху дисплея, съдържа и редица допълнителни опции, включително и маркер за течащото време, маркиране позицията на текста и др.

Полето, в което ще добавите своя текст позволява да регулирате размера на шрифта, скоростта на превъртане, превключването на текста от дисплея само с главни букви или изобразяването му в огледален образ.

Разбира се може да го пуснете на цял екран за по добро отдалечено виждане.

Когато пуснете текста да се върти чрез бутона Start Prompt, под него ще се появи удобна лента с бутони, чрез които ще може да променяте скоростта и размера на текста, която лента разбира се може лесно да се скрие, веднъж след като направите желаните настройки.

Освен това, доста ценна функция е, че ще можете да променяте в движение скоростта на превъртане само чрез простичко завъртане на колелцето/скролчето на мишката.

Важно: Имайте предвид, че ще можете да използвате тази услуга и без да имате изобщо връзка с интернет – това става като употребите в случая портативната и версия!

За да го направите влезте на този адрес. После, когато и да решите, че ще водите важен разговор или ще снимате видео през лаптопа си и аутокю-то ще ви трябва, просто отворете тази страница през браузъра си и го ползвайте, това е.

Работи без проблем и с Google Chrome и с Firefox.

Пробвайте го от тук!

Е, надявам се следващия път, когато имате да водите важна кореспонденция онлайн през Google Hangout, през скайп или пред камерата за поредната си youtube видео презентация, тези два инструмента да ви влязат в сериозна употреба!

Вижте още и: