Китарата на Слаш разтърсва София

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Легендарният китарист Слаш гостува в България със своя най-нов солов проект Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators.

Бившият музикант от „Гънс Ен’ Роузис“ ще изнесе концерт тази вечер в столичната зала „Фестивална“, съобщиха организаторите от „Моуст ивъл“ (Most of evil).

Соул Хъдзън, познат на света като Слаш, е роден на 23 юли 1965 г. в Лондон. И двамата му родители са артистични натури, които работят в развлекателната индустрия. Когато Слаш е едва 11-годишен, семейството се премества да живее в Холивуд.

По това време се събужда и голямата му любов към китарата, повлияна от великани в бранша като Брайън Мей от „Куин“, Джими Пейдж от „Лед Цепелин“, Джими Хендрикс, Ерик Клептън и Ангъс Йънг от „Ей Си/Ди Си“.

Първата му банда, наречена „Роуд Крю“, създават заедно с барабаниста Стивън Адлър в началото на 80-те години на миналия век. През 1985 г. се случва съдбовната среща на двамата с друг китарист – Изи Страдлин, който ги запознава с Аксел Роуз и Дъф Маккагън. Така, преди 27 години се ражда един от най-големите феномени на световния рок – „Гънс Ен’ Роузис“.

Групата записва в своята биография 9 албума, над 100 милиона продадени копия, множество фенове по цял свят и вечни хитове като Welcome to the Jungle, Paradise City, Sweet Child O’ Mine, Don’t Cry, November Rain, Civil War и много други.

Десет години след създаването на бандата, Слаш напуска групата и се отдава на самостоятелна кариера.

Следват другите му проекти „Слаш’с Снейкпит“ и „Велвет Риволвър“. През 2007 г. Слаш издава своите мемоари в книга, озаглавена просто „Слаш“ и паралелно с това и своя едноименен абсолютно независим солов албум.

Днес най-актуалната банда с емблема „Слаш“ е тандемът му с певеца Майлс Кенеди. През май тази година формацията записва и официално издава втория солов албум на Слаш „Апокалиптик Лъв“ (Apocalyptic Love), който е поводът и за настоящото турне.

Легендарният китарист Слаш обещава в специално обръщение до българската публика страхотно рокендрол шоу.

Българската група „Алей Син“ (Alley Sin) ще подгрява концерта на легендарния китарист Слаш в София тази вечер, съобщиха организаторите.

Музикантите ще се качат на сцената в зала „Фестивална“ в 20.00 часа и в продължение на 40 минути ще се грижат за настроението преди изпълнението на Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators.

Бандата „Алей Син“ е създадена през 2008 г. и черпи своето вдъхновение от класически блус, рок и пънк групи като „Ню Йорк Долс“, „Дъ Рамонес“, „Гънс Ен’ Роузис“, „Моторхед“ и др.

За по-малко от година след създаването си музикантите успяват да създадат собствена ниша в българския музикален живот и разчитайки изцяло на авторска музика, да се превърнат в неизменна част от програмата на клубовете в цялата страна.

През 2010 г. „Алей Син“ предприемат сериозно предизвикателство и тръгват на най-дългото клубно турне, правено някога у нас – за 30 дни те успяват да направят участия в 25 града в страната.

Само преди месец групата издаде своя нов сингъл Wildheart,а дългоочакваният албум Drunk, Trashed and Rollin се очаква да се появи на пазара на 21 февруари.