Най-скъпите дамски чанти в света

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

Всяка стилна дама е наясно с правилото за красивите обувки и подходящата чанта към тях. Но ако случайно в банковата й сметка има няколко милиона долара, а всяка нейна изява се следи под лупа, то уникалните аксесоари стават задължителни. Магазините са залети с всякакви италиански (или подобия на италиански) чанти, но единици избрани жени могат да си позволят истинско качество.

Лудост – за Birkin

Сред най-скъпите дамски чанти определено се нарежда моделът Birkin на Hermes. Престижната марка е така бленувана, че в листа за чакащи имената са десетки хиляди, а срокът за доставяне е до пет години след датата на поръчка. При това най-евтините модели започват от 4000 долара.
Само част от имената на притежателките на Birkin подсказва истерията по марката – Наоми Кемпбъл има поне три, колежките й Адриана Лима, Кейт Мос и Хайди Клум, холивудските изкусителки Ева Лонгория и Парис Хилтън, Виктория Бекъм и още десетки модели и звезди от Меката на киното се хвалят с красивите си придобивки. При това не се свенят да носят една-единствена чанта с месеци, защото този етикет говори повече от всеки друг.
Birkin представи и най-скъпата си чанта – черен модел от полирана крокодилска кожа.  Закопчалката на уникалния аксесоар е инкрустирана с 1,86-каратови диаманти Този модел се прави единствено по поръчка, a цената му е 148 000 долара.  Познайте кой първи се сдоби с него?

 Виктория Бекъм разбира се. Tя най-голямата почитателка на Birkin. Никой не знае със сигурност колко бройки от престижния модел има…

Градски стил за 150 000 $

Струва 150 хиляди долара и разсмива повечето хора, които я видят. Изглежда сякаш са намазали обикновена чанта с лепило, след което са я потопили в кошче за боклук. По света обаче има само 12 такива и повечето от тях се намират в гардеробните стаички на някои от най-екстравагантните звезди.
Вие кажете дали въпросните звезди имат особен вкус, или просто са слепи последователки на модата.

100 000 $ за „Клеопатра“

100 000 долара струва следващата най-скъпа чанта, модел на Лана Маркс, не случайно наречен „Клеопатра“. Изработена от сребриста алигаторска кожа и инкрустирана с 1500 черни и бели диаманти върху закопчалка от 18-каратово бяло злато.
На година се произвежда един брой за продажба + още един брой, който  е предназначен специално за вечерта на „Оскар“-ите.
Явно „Клеопатра“ носи късмет на актрисите, избрани да я носят. Две от тях печелят статуетката на академията, носейки я в ръце –  Чарлийз Терон през 2004 г. и Хелън Мирън през 2005 г.

Най-шикозни са от змии и крокодили

Освен камъните, определящи за високата цена на подобни аксесоари са и редките кожи на иначе омразните за дамите гущери, алигатори и змии. Стойността им е висока с основание, казват единиците майстори, които ги изработват. Това е така, защото за да постигнат желаното качество, правят селекция от стотици парчета кожа, докато намерят нужните плътност и десен.

Дизайнерите на Chanel предлагат на богатите си клиентки 43 150 доларова крокодилска чанта с дискретно лого и изчистен дизайн. Този модел е пуснат в единици престижни бутици в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон и се купува главно заради класическия си вид.

 Подобен модел има и Марк Джейкъбс, но в лилаво и срещу по-скромната цена от 30 000 долара.
Най-екстравагантната крокодилска чанта е дело на Нанси Гонзалес, а материята е така обработена, че почти не можете да разпознаете, че е с животински произход.

Fendi пък комбинира две от най-редките кожи – от чинчила и самур, върху творение за 38 000 долара. Неговата „Селерия“ е най-непрактичната от всички скъпи чанти – побира телефон, ключове и червило.

Ако искате да поберете лаптоп в бивш алигатор, трябва ви Devi Kroell Alligator Hobo. Тя е с омекотена триъгълна форма, решена в жълто – оранжевата гама, на цена от 28 990 долара.

Класика с Louis Vuitton

Не можем да пропуснем Louis Vuitton сред най-скъпите и екстравагантни чанти. И въпреки че марката е известна с класическия стил на моделите си, тук тя изненадва с доста странно творение. Срещу 42 000 долара получавате модела, създаден в знак на почит към бренда и неговата история. Цялата чанта е съшита от петнайсет различни десена, присъствали през годините в колекциите на модната къща. Въпреки противоречивите отзиви, 25-те пуснати бройки са изкупени бързо с мотива, че може и да е грозно, но пък е историята на Луи Вюитон.

Роза, но не каква да е
Judith Leiber е популярно име, познато с дизайна на впечатляващи, инкрустирани с кристали чанти. Точно тази е инкрустирана с повече от хиляда диаманта и е под формата на изящна роза. Освен диаманти, по нея има и розови сапфири и турмалини. Интересното в случая е, че има една-единствена бройка в света.

Вижте и: Изящна чантичка-бижу от Judith Leiber

1001 Диамантени нощи

Струва 3,8 милиона долара и е по дизайн на дубайската модна къща House of Mouawad. Върху повърхността й щастливо блестят 4 500 диаманта – общо 381 карата. Сто и пет от диамантите са жълти, петдесет и шест са розови, а останалите са прозрачни. По чантата са работили 10 човека в продължение на 4 месеца.

Източник: в-к Телеграф (архив)
редакция: БеллаДонна

Вижте още: Кои чанти са винаги актуални? Как се наричат и как изглеждат различните модели чанти? Как да изберем чанта за себе си?