Kак да се предпазим от мухъл в нашия дом?

21
Добави коментар
izo.bg
izo.bg

Влагата и конденза са голям проблем за много жилища и търсенето на адекватни решения са основни задължения и фактори, касаещи неговия уют и здравословна среда. Въпроса за начина как да се предпазим от мухъл е важен, защото образуването му нанася много щети на всеки дом и за ремонтирането му се отделят големи средства. Освен за финансовото ви състояние той е вреден и за здравето, особено спорите, които образува. Причините за появата му са изключително високата влажност, а също и ако дома не се обитава и отоплява редовно, а само в определени часове от денонощието. Ако искате да се предпазите от образуването му, да си спестите разходи за ремонти и лечение трябва да се спазват някои необходими и основни правила.

Мухъл

Премахването на излишните мебели и вещи е от голямо значение, за да се подсигури възможно най-добра циркулация на въздух в засегнатите помещения. Прекомерното обзавеждане е причината да се появи конденз, особено ако всичко е опряно до стените и им пречи да „дишат“. Как да се предпазим от мухъл? Това евъзможно да стане и ако помещенията се вентилират допълнително. Проблем с влагата и конденза може да има, ако през горещи лета се охлажда прекомерно или зимата се затопля повече от необходимото. По този начин се създават повърхности, които се изпотяват и създават предпоставка за образуването му. За да се избегне и предотврати проблема е необходимо да може да се поддържа някаква задължителна оптимална температура от около 22 градуса.

След като сте взели предвид всички съвети и мерки за възможностите как да се предпазим от мухъл и ако те не са дали очаквания резултат е необходимо да направите топлоизолация на засегнатото от проблема жилище. Тя може да се направи външна или вътрешна в зависимост и съобразена с конкретните нужди и задължително след консултация със специалисти. Те най-добре и професионално могат да преценят от какво се нуждае жилището ви, а вие не се опитвайте в никакъв случай не си правете ненужни експерименти, ако не сте наясно с поставянето на изолация.

Ако статията ви е била полезна, моля ви да я споделите в социалните мрежи, които използвате.

Снимки от: shutterstock.com

Прочетете още: