Таблет Prestigio Multipad 7.0 Prime

1
Добави коментар
nikola.vladimiroff
nikola.vladimiroff

Здравейте отново, приятели, пак съм аз!

Преди всичко, запишете се в томболата за участие :).

Днес е ред да обърнем внимание на една марка, която напоследък напредва много на пазара. Отличителните белези на Prestigio са ниските цени, високото качество и различния дизайн! Освен с таблети и смартфони, Prestigio се занимават и с периферни устройства и аксесоари!

Преди няколко години си закупих една раничка за лаптоп с тяхното лого и все още си я ползвам. Няма протъркано, няма скъсано, няма износено, стои си като нова и се изумявам как толкова стара раница издържа на времето и тормоза, на който я подложих.

Отскоро тествам техниката , която предлагат и всеки път оставам изненадан. Било то приятно или не, но в повечето случаи – приятно :).

В момента си играя с един от евтините таблети, а именно – Prestigio Multipad 7.0 Prime

Таблетът Prestigio Multipad 7.0 Prime е подходящ за ежедневна употреба, НО без натоварващи 3D игри!

Какво има в кутията?

Съдържа:

таблет Prestigio Multipad 7.0 Prime
microUSB към USB кабел
microUSB към USB Input кабел
зарядно устройство с 2 преходника
наръчник на потребителя (дебело като тесте карти)

Съдържанието в кутията

Хубаво е, че включват кабели с USB Input, тъй като има огромна вероятност флашката ви за мобилен интернет да тръгне и да се разминете с евтин таблет с 3G .

Дизайн и издръжливост

Таблета е с интересен дизайн. Разчупен и не е грозен правоъгълен прозорец към интернет пространството и света на Angry Birds. Черен матов цвят, а на допир създава усещане, че държите гумена играчка (държа да уточня – гумено патенце например). За разлика от Omega-та е трудно да се изплъзне от ръцете, а размерите му позволяват удобен захват. Корпуса не събира отпечатъци, освен ако пръстите, които го пипат не са изключително мазни :).

Пластмасата е доста здрава и гъвкава. Ще трябва да се постараете, за да го строшите, следователно може да се използва и от по-малки деца. Естествено и сърцето Ви не се свива при залитане. Страхотен таблет – здрав, щадящ нервите и джоба!

Отново, само 2 копчета – вкл./изкл. и усилване/намаляне на звука. Една ОГРОМНА 0.3 MPx камера отпред (прилича на деформиран циклоп), заедно с грозната дупка за микрофона (която можеха да сложат някъде отстрани) , а на задният капак – слот за microSD карта памет до 32GB с капаче, което със сигурност ще се скъса при често вадене на картата. Отстрани са поместени microUSB порта, вход за слушалки и RESET бутона.

Нямам късмет с тези копчета… Обожавам копчета. Въпреки, че мнозинството не счита това за минус, за мен, а вярвам и за хората като мен е голям минус.

Дисплей и звук

Дисплея е 7 инчов, с разделителна способност 800×480 (което ми напомня за дисплея на Nokia 3310) капацитивен мултитъч. Отново пръстът ми залепва. Събира отпечатъци, но със сигурност е по-здрав. Издръжлив е на натиск, дори понякога изпълнява команди :). Може да се пробвате, ако забие при някое приложение, но горещо препоръчвам да НЕ го правите.

Звука е доста слаб. Има една единствена ултра мини микро колонка, поместена отзад на доста неудобно място, където се захваща и се покрива от дланта т.е. почти нищо не се чува от и без това изнемощялата тонколона. Затова препоръчвам да ползвате слушалки.

Таблетът в гръб

Батерия

Таблетчето идва с 2500 mAh литиево-полимерна батерия, отново крайно недостатъчна – до 60 часа в стендбай, до 3-4 часа упорито сърфиране или гледане на филми.
Става. Предвид цената на машината определено е повече, отколкото може да си пожелаеш.

Зареждането отнема до 4 часа за 90% и още 2-3 до 100% , което си е доста бързо 🙂 .

Технически спецификации и софтуер

Пълните технически спецификации тук.

С 1-гигахерцов процесор, 512MB рам памет и 4GB памет за данни + слот за разширение с до 32GB MicroSD карта, тази машина официално е по-мощна от първият ми компютър закупен през 2002-ра или 2003-та година с Pentium на 900 Mhz, 256MB рам и 20GB твърд диск и със сигурност е поне 153 пъти по-лека.

Прилична играчка. Подходяща е за деца, които не са стигнали пубертета с всичките капризи, които идват с него.

Андроида е версия 4.0 Ice cream sandwich, с пълен достъп до Google Play. Вярно, не всички приложения ще вървят плавно, но ще ви свърши работа за по-обикновени дейности като четене на ел.книга, филм или Angry Birds :).

Ще отбележа, че няма да приложа тестове за машината. Ясно е, че няма да са задоволителни.

Камера

Ами… ще сложа снимка от камерата и ще се въздържа от коментар.

Не особено задоволително…но става за моменти като този 🙂

Заключение

Та, какво имаме до тук?

Топ цена; здравина; дизайн; по-мощен от настолен компютър; андроид 4.0; компактност; прилична производителност; игри и филми;

Едно меко варньенско ДА за този таблет от мен, щадящ нервите и джоба подарък за детето или начинаещите в технологиите!

Естествено не забравяйте да споделяте, харесвате, плюсвате, следвате, шервате, лайквате, почесвате и т.н. както ви е удобно. В случай, че ви интересува ревю за някой продукт, пишете ми на линка най-горе 🙂 . Ще го тествам за вас и ще ви напиша какво си мисля за него 🙂 .

Ще съм ви благодарен, ако драснете един отзив…или поне едно плюсче тук.
Също така, ще се радвам и на лайк на коя да е от страниците тук.

Може да ни намерите и в Twitter и Linkedin.

До скоро и на следващия таблет Omega!

Чао за сега от мен 🙂