Никотинова абстиненция – симптоми – health.bg – Здравето от А до Я – Тютюнопушене – здраве, цигари, никотин, зависимост, цигари,

19
Добави коментар
boreca6
boreca6

Никотинова абстиненция – симптоми

health.bg
05-02-2013

Химичните свойства на никотина водят до пристрастяване.

Ако сте решили да се откажете от цигарите, организмът ви ще усети липсата му и ще се появят физически и психически симптоми на абстиненция.

Тези симптоми се появяват след 3-5 дни след отказването от тютюнопушенето и продължават около две седмици.

Ето кратък списък с най-честите симптоми, за да сте подготвени за страничните ефекти от спирането на цигарите. Когато знаете какво ви очаква, ще се въоръжите с повече воля, за да не поддадете на вредния навик отново. Не забравяйте, че неприятните усещания ще отминат, а вие ще се чувствате много по-добре без никотин.

Емоционалните промени: –    депресия –    гняв –    скука, отегчение –    самота –    променливо настроение

Физическите промени: –    стомашен дискомфорт – спазми, гадене, запек –    проблеми в областта на носа и гърлото –    повишен апетит –    главоболие –    безсъние –    проблеми с концентрацията –    покачване на теглото –    потене и тремор на ръцете и краката –    кожни проблеми

Вместо да губите мотивацията си, след като прочетете какво ви очаква, помислете през какви промени е преминало тялото ви, за да свикне с цигарите. Откажете се от тютюна още днес, за да помогнете на организма си да се възстанови.

бутони за социални мрежи